MaSA


I made this widget at MyFlashFetish.com.



Hatyai....the story in it...

Si dia....itu perkara pertama terlintas bila aku di offer bercuti ke hatyai...tp si dia bz dan agak moody kebelakangan ni jadi aku senyapkan dulu perkara ni...

Perjalanan ke sana agak jauh juga...jd byk aku habiskan dgn lelap dan tidur...bila di kejutkan...aku sudah berada di sempadan...alhamdulillah...urusan semua berjalan lancar...cuma perlu berhati hati dgn keadaan yg lain bila menyeberang ke negara thai ini...

Pertama masalah bahasa...tak semua org boleh berbahasa melayu dan inggeris...jd kebanyakan mengunakan isyarat tangan...

Kedua...nilai duit yg berbeza...agak kekok utk berurusniaga disini....

Ketiga...makanan sgt mahal...jd better cari tempat yg sesuai dan berbaloi utk makan....

Keempat...pelacuran adalah satu perniagaan disini...jd kuat kan iman...jaga lah diri...

Shopping...

Baju disini murah...jadi aku borong utk mak adik adik dan juga si dia...pelekat magnet sbgai cenderahati...ok lah...niceee...

Aku juga mencari beg...alhamdulillah...lepas tawar menawar deuter dpt aku sambar dlm RM80..memang berbaloi....

Tak banyak perkara nak dicerita kan...aku pun agak mendap disana...mencari wifi merata tempat...akhirnya dpt di sisi lobi spa hotel sebelah...itupun terpaksa duduk dilorong gelap...huhu...semata mata nak update tentang si dia....cinta punya pasal...

Masa disana banyak dihabiskan dengan berjalan dan beli barang...insyallah..ade rezeki akan dtg lagi...tapi dgn membawa si dia dan family...hehe...