MaSA


I made this widget at MyFlashFetish.com.



adesss.......!!


aku,mommy n bro robin

assalamualikum....yep lame bukan aku tak menaip dlm blog ni...huhu...yela...idea sekarang ni makin kering la...maybe hati pun masih lagi kekeringan...huh!!ok ok...lupekan soal hati dulu...ape2 tuk bulan jan ni macam2 belaku di sekeliling aku....pertama aku dpt kawan2 baru...yeahh!!!...kawan2 baru yg sentiasa merock kan dunia aku ni....haha...thanks to mommy, bro robin sbb buat gath yg kecik-kecik kat ipoh itu hari....waa...tak sangke plak omong kat room kemarin terus jd kenyataan...haha...but nasi Vanggey still the best...errkkk..alhamdulillah....mommy kuat makan!!!!!...hahaha.....then bro robin..waaa...thanks sbb beri kate nasihat dan semangat itu hari...insyallah kite same2 doakan yek...ok ok...yg kedua...rumah aku ni tgh renovate...huhu...my mum sekarang ni tgk dok jd arkitek renovate ruang tamu jd besar lagi...hehe...sampai jiran2 ingat aku nak kawin tahun ni....adesss!!...kawin...kena la tanye si dia tue..love her so much!!....ketiga...aku sekarang ni da jd suri rumah tangge...duk umah je.. dah malas nak kuar...ntah nape...kalo kuar pun p kerja...kedai dan gelanggang silat...hehe...mungkin aku da malas nak mengadap masalah2 yg ade kat luar tue....huh...biar laa..nnt2 la aku kuar....yg ke empat..hoi!!...dah nak masuk solat jumaat ni...dah dah...p solat...haha...my mum da bising....so hope korang tahun ni akan capai ape yg korang impikan...amin!!!....n last sekali....honey...hubby love u so muchhh!!!!

Tika CUma.......

utk entri kali ni aku xmo ckp pasal hati dan perasaan leh tak?...sbb korang pun tau hati aku cam ner sekarang...letih...muram...sedih...semua yg sedih ade la dlm hati aku ni...so kalo aku tulis pun korang da tau kan...jd utk ni aku nak cerite skit pasal kehidupan aku yg baru2 ni....hah?...mesti ade yg menarik kan...ape yg menarik?...ni la..aku nak cite...menarik nye...gelanggang silat dah buka...yeaaahhh!!!...aku suke sgt...sbb aku mmg syg warisan melayu ni...terutame silat ni...jd sabtu lepas aku dan kawan2 mcm biase mengontrolkan macho masing2 menjadi cikgu silat yg nampak gagah dan perkase...alhamdulillah ramai mak ayah dan pelajar dtg mendaftarkan diri....yg seronok nye...mcm2 ragam aku tgk...terubat la skit hati aku yg luke lare ni...mak ayah pun bg full support tuk anak2 diorg belajar silat....terima kasih mak ayah sbb masih lagi mahu memartabatkan silat melayu ni di mate anak2....yg jd aku teruje bile dtg mak ayah yg tak sempat2 nak byr yuran...haha..."saba kak"...aku ckp..."yg ini kite regis dulu...dah confirm anak akak nak masuk..baru saye hantarkan surat pembayaran yuran"...hehe...mcm ahli diplomatik la plak aku....ampoi cam biase laa...menggunakan kuase veto die suruh aku, sham layan mak ayah...haha...pening aku...mmg seronok kalo ramai pelajar ni...tapi satu masalah timbul plak...kalo aku ngn sham je ngajor...peh...muntah la ngajo diorg...haha...tapi aku bangge la...sbb ingat silat ni da takde sape minat rupe2nye ramai lagi yg ingin belajar......so sesi suai kenal dan belajar skit pun bermula...dan aku plak cam biase...duk termenung jauh...hehe....habis mengajar dlm kul 545 petang....dan harap pesilat2 yg baru masuk ni belajar sungguh2...amin!!!....i love u honey...!!!

Doa....

Ya Allah Ya Tuhan ku...ampuni la segala dosaku...kedua ibubapaku...adik2 ku...saudara mara ku serta rakan2 ku Ya Allah...berikan aku kekuatan iman...kekuatan hati serta kekuatan menempuh segala dugaan Mu Ya Allah....berikanla taufik dan hidayah pada diriku....limpahkan la deretan rezeki atas diriku...hanya pada Mu aku bermohon Ya Allah....pada Mu aku bermohan Ya Allah...lembutkan lah hati nya...menerimaku Ya Allah....aku tahu cinta ku tidak dpt menandingi cinta Mu Ya Allah....tapi aku sedaya upaya mencintai Mu Ya Allah....benar2 aku mencintai nya....benar2 aku ingin memilikinya...kuatkan lah jodoh kami Ya Allah...jika ini ketentuan Mu...aku redha....amin Ya Allah!!!

Dugaan Mu!!!

Baru je aku menaip entri "Happy days" td...terus berita yg menyetap jiwa berlaku pada aku...baru aku nak gembira...nak tersenyum sorang2...hilang cam tue saje....mesti korang pelik ekk...happy2 tibe2 sedih....si die n aku sekarang dah break up utk seketika atau selamanya aku pun tak pasti...taknak aku bgtau kenape...tapi itu la kenyataan...Ya Allah...dugaan Mu begitu cepat sekali...aku duga kegembiraan ni dtg utk selamanya...tapi sedih dtg melanda...rupa nya...hari itu hari terakhir aku genggam tangan si die...hari terakhir aku tgk semyum tawa nya...Ya Allah...aku menangis kerana aku terlalu syg pada si die...nekad dan azam aku tahun ni hancur....bby...bie redha lepaskan bby...pergila syg...pergila ketempat yg dpt berikan kegembiraan utk syg....bie hanya dpt iringkan doa utk syg....doa bie...Ya Allah...tenangkan hati nya...lapangkan la pemikiran nya....bahagiala diri nya bersama insan yg die pilih Ya Allah....hamba mu ini hanya mampu menerima apa yg KAU beri Ya Allah....amin!!!...bby...ur my life support...jd sekarang hubby hilang daya juang...tapi takpe...sisa kasih syg bby tetap ade utk bie pakai terus kan hidup....bie syg bby...pergila syg...terbang bersama insan yg bby syg....i love u!!!

happy days....

yes!!....yes!!...aku jumpe si die semalam...huhu...berjalan aku ngn si die satu hari...sedar2 aku kat timez square....huhu...cam ner ekk dari shah alam sampai kesane...biase laa..org becinte ni bile berjalan boleh melipat bumi...boleh berjalan atas air cam iklan ribena tue...huhu...thanks sbb si die mmg memahami aku...dah bape bulan tak jumpe...mcm beruk dpt bunge je aku bile si die muncul depan mate.....mase berjalan si die tak penah lepaskan tangan aku patutnye aku yg pegang tangan si die...waa...aku terharu...nak je nangis(cover nangis kene control macho laaa)...haha...siap die genggam kemas lagi...jd aku yg terharu sampi sekarang ni...si die mmg suke wat aku terharu laa...ahhh...makin la aku syg die...huhu...ok ok...aku cite ape yg kiteorg buat kat timez tue....mcm org lain...kami jalan2 la di sane mcm org yg byk duit siap masuk dlm butik2 terkenal...haha...ape kisah...aku ade duit ape...seringgit la byk...haaha...yg best nye...aku terpandang satu skaf yg agak cantik...hati nak beli tuk si die but budget aku skit je...adus...kecewa aku...mmg aku da tgk si die asik belek2 je skaf tue....maaf yek syg...bie xmampu nak bli tuk syg..insyallah nnt kite p sekali lagi...bli byk2..bia tokey tue termenung...haha...pas tue..aku tgk si die agak monyok...so aku pun cube nak hiburla hari die...buat la lawak bodo...huhu..alhamdulillah die senyum....hhee..ape2 pastue kami pun p tgk wayang "AVATAR" in 3D...waaa...memang menarik...tertarik sampai abis popcorn aku lahap...haha...sorry honey..hubby mmg cam ni...popcorn sedap sgt lak....but aku sebenarnye keletihan disbbkan kurang tdo dlm pejalanan dtg kesane...so ade mase nye aku tertdo dan tewas dgn kesejukan aircon wayang tue...huhu...habis wayang dlm kul 6 ptg....jd tak leh lame2 kat sane...bus aku kul 9 mlm...adus...cepat benar mase berlalu....ini la kelemahan bile bercinta...cepat sgt rasenye mase berlalu...adus..naik monorail....p kl sentral....sebelum balik shah alam..santap kat MCd situ....makan sampai perot kembung...naik komuter berhimpit2...adus...abis penyek dunking donat yg beli tuk mak aku...huhu...sabar je laa....sampai disane aku agaks sedih la plak...yela...da nak balik da...mlm2 bahaye balik sorang(boypren yg prihatin)....so aku anta la die dulu ke rumah...huhu..dipendek kan cite aku naik bus dlm kul 920...agak lewat bus....huhu..ape2 pun aku happy aritue...seronok dlm luangkan mase ngn org tersayang...love her so much...itu la kisah aku yg sedang angau bercinta ni...huhu....ape2...doa ku pada Allah..moge jodoh kami kekal hingga ke syurga...amin!!!

Dak Practikal !!!


ni la dak practikal company aku...haha...yg belah kiri duk bwah tue name die zuey dan yg cumel2 gaye model terkenal 2 name die ekin @ enot...huhu...dieorg mmg sempoi la keje ngn aku...hari2 kalo tak kene hamput...mesti kene maki nye....haha...but diorg mmg jenis yg tak makan saman...gile2 otak nye....dlm 6bln diorg practikal mmg havoc company dibuatnye...ni la 1st time aku tgk dak prctikal jenis cam ni...samseng jalanan betul...haha...ape2 pu aku doakan korang berjaye hendaknya dlm hidup...blaja rajin2...jgn asik nak main jee...haha...pening2...ape2 pun jgn tangkap sentap!!!..haha

Ya Allah!!!dugaan mu.....

Ya Allah...dugaan mu kali ini begitu hebat sehingga aku tidak keruan....ku harap dugaan ini meneguhkan lagi ape yg ada pada kami Ya Allah....aku mohon pada mu Ya Allah ape yg aku rase sekarang ini bkn ape yg ditentukan Mu....berikan ku kekuatan dan ketenangan hati utk menempuh dugaan ini...jika benar ia bkn milikiku berikan aku jawapan yg benar2 pasti Ya Allah...tapi aku mohon pada Mu Ya Allah bahawa ia benar2 milik ku...tidak sanggup aku kehilangan ia...teguh kan kami Ya Allah....kuatkan hati kami Ya Allah.....berikan kami restu Mu Ya Allah.....amin!!!

kini 2010 - 27 tahun - wow!!!

satu tahun da melangkah pergi...satu tahun baru melangkah masuk...angka "10" boleh dikatekan agak bertuah utk semua org....jd bg aku tahun 2010 ni aku cube membertuahkan diri aku...haha...cam ner tue?..haha...rancangan besar utk tahun 2010 ni...jd ape die?...ape rancangan nye?...kawin?...bertunang?...uhu..soalan lame sgt tue...bukan...bukan dan bukan...jd ape yek?...ahhaha.....aku mahu amik lesen...ya...lesen...ape lesen tue...kapal terbang?....kerete kebal?...haaa...lesen kerete la beb...aku masih belum memiliki lesen kerete...yaa...aku mengaku aku blum ada...jd ape kes?...bkn nye kene rotan kalo takde lesen kete...kene saman je...haha...(malu beb!! si die ade lesen kete...aku lak takde)...jd utk 2010 ni..azam aku nak amik lesen kete...yaa...mari kite list kan azam baru aku ni

  1. Amik lesen kete - tgh dlm proses
  2. "blum pikir lagi"
  3. "blum pikir lagi"
  4. "same diatas"

jd baru ade satu azam aku ni....huhu...tapi azam rahsia hanye aku je yg tau...moge dimakbulkan Allah...amin!!!