MaSA


I made this widget at MyFlashFetish.com.



Really.....i'm ok....

Really...i'm ok...coz now im wanna carry on wit my life n make a new journey without u dear....im happy for both of u...n please don't be sorry for me ok...im now stronger n more happier now...hehe...see...im smiling..peh!!..ckp omputih lak aku ni...untuk si dia yg lepas...aku disini ok je...jgn riso k...sentiasa doakan yg terbaik utk sidia...ape2 aku disini dah terus kan hidup seperti biasa...sentiasa happy dan ceria disamping keluarga....erkk..alhamdulillah...opss..sedawa la plak...sorry la kengkawan..baru pas pekene burger td...siap double daging lagi..kalah Mcd..huhu...be serius la ok...utk si dia...kenangan2 yg lalu kite jdkan satu pengalaman dan pengajaran bagi kite terus kan hidup ini...jdkan la perpisahan kita ni sebagai satu anjakan utk kite mencari bahagia yg sebenar...insyallah...ape2 aku disini sentiasa berdoa dan berharap sidia happy bersama org yg tercinta...jgn riso ok...aku sudah boleh terima segala nya...pengalaman yg lepas agak membuat aku lebih sabar dan menerima segala dugaan dgn lebih tenang...kini aku ada awek baru...haha...name die acer 4736G....ok ape...huhu...ni la buah hati aku sekarang...tempat luahan rase...dan tempat bermanja aku...haha..ok kan...so terus kan hidup...tabah kan hati...ingat Allah...amin!!!

EgO?!...dimana....

peh!!...seharian keje penat sungguh..tapi blum abis lagi...jd mase rehat ni aku amik kesempatan utk menulis ape yg aku rase nak tulis...ape dee...oo..lupe..tajuk atas tulis EgO?...dimana....huhu...setiap manusia yg ade dlm dunia ni ade ego masing kan...cume kite perlu tahu dimana kite perlu letak ego tersebut....kawan2 rase kat ner?...lutut ka?...kepala ka?...idung ka?....huhu...aku pun tak pasti dimana perlu letak ego...jgn ckp di parking moto udah..itu moto ego dee...adess....teringat aku pada seseorg....ego nya agak tinggi...huhu..bia la...cite lame....so dimana?...aku pun tak tau jawapan nya...huh..di pikir2..di kaji2...kebanyakan ego ni selalu buat org sakit hati....lu pkir la sendiri!!..bak kate nabil...huhu....pepatah org lame "ikut resmi padi..makin berisi makin tunduk...jgn ikut resmi ayam jantan...baru tumbuh taji...sudah medabik dada..."huhu....last2 ayam tue kene sembelih...tue la ego sgt...ekkk...ade kaitan ke?...ape saje dee...ape2 yg kite buat dlm hidup ni bia la kerana Allah dan utk Allah...baru berkat...insyallah...amin!!...

Org Gemuk Selalu Rugi......

Assalamualaikum.....ehe...saje je wat entri cam ni...sbb dlm mase badan aku beso ni..mcm2 dugaan aku dpt...huhu..tak kire la...dari segi baik atau buruk nye...tapi ade je yg buat aku terpikir dan terpikir....sbb ape aku kate org gemuk selalu rugi....

1. kalo bab time nak makan tue mesti kene kutuk dulu baru la selesa nak makan..."hah...ni jgn bagi dak gemuk ni...abih lauk2 dia makan".....adess...mcm la aku ni pelahap sgt...

2. kalo aku tertido sbb badan letih...mesti jd bahan...."tue la ko gemuk sgt..."....adess...sabo2...

3. bab pompuan lak....selalu nye gagal la...sbb abg boroi perut kedepan ni...ramai yg xmo...haha..adess...ni pun baru je kene reject...rase nye laa...huhu....

4. kalo pergi interview mesti org pertama yg kene reject...sbb diorg anggap org gemuk malas....umm..

5. kalo berjalan ngn kawan2....org yg last sekali di belakang ialah kawan yg gemuk...huhu...kene la tinggal beb.....aku tak kisah bab tue...sbb leh windows shopping sorang2...huhu...

6. bab panggilan name...." abg mok"...."gajah"...."boroi"...."gemuk"...."dinasor"...."bab aka debab"..."monster tapi ini mmg nickname aku dlm internet aku tak kisah"...."balang ini nick mase blaja dulu"...."perut"....mcm2 la...huhu..ape2 org gemuk selalu dipanggil panggilan yg agak kurang senang didgr.....

huhu...ni la antare2 list kenape org gemuk selalu rugi...nak di listkan satu2...byk kot...huhu....tapi aku tak kisah laa sebenar nye..cume ingin menyedarkan org yg tak sedar....sbb ape...org gemuk pun ade life jgk...bkn hanye nak mkn or tido semate2...org lain pun mkn n tido jgk....umm...ntah laa...ape2 aku ttp begini dan begitu...hidup kerana Allah...mati pun kerana Allah...bkn kerana pendapat2 org yg tidak selesa melihat aku....ape2 insyallah next bulan nak bwk ayah aku medical check up...hope die ok....rase nye aku kene pikir tuk take over tugas2 ayah di kedai....umm...

Teh Tarik Time at Nashmir!!! Kelab Anak Jati Perak.....


i'll be by Edwin McCain....lagu aku suke....suke suke suke...

The strands in your eyes that color them wonderful
Stop me and steal my breath.
And emeralds from mountains thrust toward the sky
Never revealing their depth.
Tell me that we belong together,
Dress it up with the trappings of love.
I'll be captivated,
I'll hang from your lips,
Instead of the gallows of heartache that hang from above.

[Chorus:]
I'll be your crying shoulder,
I'll be love's suicide
I'll be better when I'm older,
I'll be the greatest fan of your life.

And rain falls angry on the tin roof
As we lie awake in my bed.
You're my survival, you're my living proof.
My love is alive -- not dead.
Tell me that we belong together.
Dress it up with the trappings of love.
I'll be captivated,
I'll hang from your lips,
Instead of the gallows of heartache that hang from above

[Chorus]

And I've dropped out, I've burned up, I've fought my way back from the dead.
I've tuned in, turned on, remembered the things that you said

[Chorus:]
I'll be your crying shoulder,
I'll be love's suicide
I'll be better when I'm older,
I'll be the greatest fan of your...
I'll be your crying shoulder,
I'll be love's suicide
I'll be better when I'm older,
I'll be the greatest fan of your life.

The greatest fan of your life.
...greatest fan of your life.

panik!!!

"Along!!!..cepat bwk ayah p hospital.....ayah sesak nafas!!!" mak meluru ke bilik aku....haaa!!...Ya Allah...dgn segera aku meluru amik baju n seluar...angah sedia menghulurkan kunci kereta kat aku....aku melilau mencari ayah...rupenye ayah dah ade pintu depan sambil mengurut2 dada...aku panik seketika melihat keadaan ayah yg sukar benafas...setiap tarikan nafas nya berbunyi nyaring...dgn pantas aku start enjin kete....aku undur dan trus bwk kereta dgn laju...."bwk pelan2 along"....ayah tegur aku...walau sesak nafas sempat ayah tegur aku jgn bwk laju2....mane tak aku bwk laju...korang kalo tgk situasi ayah aku...mesti korang pun bertukar jd pelumba F1...."astafirullahalazim....ashadualailahailallah waashaduanamuhamadarasulululah"....ayah aku mula mengucap....kecut perut aku bile dgr ayah aku mula mengucap...Ya Allah...panjangkan umur ayah ku...sembuhkan lah dia dari keuzurannya sekarang ini Ya Allah....ayah aku tiba2 menepuk tangan....nape ayah?......tangan ayah kebas....jawab ayah aku....aku pun pegang tangan nya....sejuk...trus aku memecut sedikit....Ya Allah..kenape rase jauh je perjalanan ke hospital ni....

tibe kat hospital...aku terus park betul2 depan emergency room....papah ayah aku ke dlm dan ckap pada MA yng bertugas....ayah saya sesak nafas encik!!....dgn cepat diorg trus papah dan baring kan ayah pada katil yg sedia ada....tenang encik...tarik nafas pelan2....jgn panik yek..sabar dan tenang....MA yg bertugas mula menenangkan ayah ku....adik...wat register dulu kat depan...bia ayah kamu rehat dulu ok....aku pun terus ke kaunter dan wat pendaftaran....aduss..kereta aku lupe nak park betul2...nyaris la takde ambulan nak lalu..kalo tak mesti kene maki nyee....sabor je laaa.....lepas park kete aku pun trus p ke dlm utk melihat ayah aku...bertanya pada MA tersebut.....jawapan die...ayah adik terlebih oksigen....hah!!?...terlebih oksigen...aku pun heran...blaja dulu manusia kan mmg bernafas guna oksigen....aku tanye lagi...selalu kadar yg perlu berapa encik?....jawapan die....patut manusia kene 96% hingga 95% oksigen dlm badan....ni ayah adik dah lebih...hampir mencecah 150%...jd paru-paru die lemas dgn oksigen berlebihan....fuh!!...nyaris la aku sempat bwk ayah ke hospital...ayah aku dirawat dan diberi rehat....aku pula termenung diluar sambil menelepon kawan2...dan juga msg pada si dia.....thanks awk...sbb call...hargai sgt walau awk baru je balik dari perjalanan yg jauh....

945am ayah aku diberi perlepasan oleh doctor yg baru je menjalankan tugas pagi tue....tapi kerisauan masih ade dlm hati ni...sbb muka ayah ku pucat....letih....aku pun memapah ayah ku ke kereta dan bwk blik....alhamdulilah ayah tgh berehat sekarang....moga ayah cepat sembuh...amin!!...insyallah...nnt nak bwk ayah p medical check up....Ya Allah....panjangkan umur ayah dan ibu ku...moga mereka sihat2....aku masih memerlukan kasih sayang meraka Ya Allah...amin!!!...

jalan2 di KL.....cerita aku!!...










Berbunga-bunga hati nak ke KL aritue...yela...tgk la...bunga pun besar kat tepi tue...huhu...bertolak jam 5pagi....rupe2nya aku tak keseorangan ade beberape org jgk yg ingin ke Kl mcm aku...ekk...abg dogek pun de ngn keluarge nye...bertanye nak kemane...die ckp biase laa...nak amik barang beniaga..."oOO" itu la jawapan aku pade die...sampai di Kl sentral dl 7.30am....waaaa...awal pagi nyee...sempat aku solat subuh...gosok GG...basuh2 muke..kemas2kan skit...pastue tunggu la si dia pickup aku....sambil2 aku on9 Fb jap...hehe...tulis status "waiting someone at Kl sentral"....peh!!...ramai plak yg balas...huu...nak tau sile ke laman Fb aku yek...dlm aku menunggu si dia aku rase mcm tekak ku ni pedih2 je...adess..hope jgn la demam...alhamdulillah penantian berbaloi bile dtg nye satu kereta myvi yg comel singgah depan KL sentral...huhu...alahai..cute nyee...wat aku jatuh hati la plak...hehe..ok ok....aku trus dipandu oleh co pilot ke arah Pj n breakfast di Mcd Pj Old Town...waaa..mengimbau kenangan mase study dulu...seronok...huhu...ape2 bermula la sesi borak-borak n kenal mengenal ngan lebih rapat lagi....selesai trus p ke opis si dia utk melihat masalah networking...seperti network engineer lagak aku satu persatu pc opis si dia aku check....rupe2nye ip address nye bercelaru....ok..setting...clik sane clik sini...aku pun cube....aarrgghh!!! damn...trus die tulis "limited connection"....haaa....ape kess??...alamak!!!...nampak nye network engineer ni da fail...adusss...check cable..ok....check network card...ok jgk...haaa...check switch..umm..mcm ade masalah...trus wat keputusan ke digital mall Pj di ss14....vroommm!!!....huhu...

Tibenye disane...cari la parking...pusing punye pusing ade satu tempat parking...so dgn selambenye aku mcm pemandu kereta driff wat side parking.......arrggghhh!!!...alamak...masalah lagi...aku fail sekali lagi sebagai pemandu kereta driff...site park yg senang pun leh fail ke beb....adusss...dgn perasaan malu...hampa..dan kecewa..aku suruh si dia yg park kan kereta...."tolak satu markah"....huhu...mcm ner ni...1st date dah ade perkare cam ni...alahai...takpe2..aku cube mengekalkan kembali kecomelan aku ini dgn menjadi network engineer kembali...huhu....setelah di hantar diperiksa oleh technician kedai...die ckp "ade masalah skit ini switch"....huh!!..legaa...tekaan aku benar belaka...huhu...so beli la switch baru 8port yg berharge RM55...murah looorrr....waaa...digital mall Pj ni da mcm lowyat..peh!!..mcm2 ada....aku pasang niat akan kesini lagi...tunggguuuuu.....

Tengahari sudah!!....perot pun lapa...tapi sbb dgn si dia perot pun rase kenyang..hehe..singgah la kejap beli makanan di food court di depan balai polis Pj...si dia tempah bihun goreng...aku plak nasik gorang ayam...nyumm nyumm...oo..si dia suke mkn bihun ekk...masuk dlm list..huhu...sampai masuk dlm opis aku pun mule la tugas2 sebagai network engineer....godam sane...godam sini...lastly aku pening sampai tergolek2 da kat lantai opis si dia....di sebbkan takmo mengecewekan die...aku pun p bertakafur (solat dee..da masuk waktu zohor daa) di bilik belakang sambil berdoa pada Allah..."Ya Allah Ya Tuhan ku...permudahkan urusan ku...aku dtg niat yg ikhlas....jika ini ketentuan Mu Ya Allah...aku redha....amin!!!"......setelah selesai....aku pun mencuba kembali utk mengodam pc-pc die opis si dia.....alhamdulillah...Allah Maha Besar...akhirnya aku berjaya...fuh!!!...pemandu kereta driff gagal...tapi network engineer ok..."tambah satu markah"...hehehe....

Amcorp Mall n Mid Valley.....waaa..lame tak kesana...thanks pada si dia yg kembali menjadi pilot dan aku jd co pilot sbb mate ngantuk...takmo ooo..pisang berbuah dua kali...excident sekali udah lee....hhu...(padahal malu punye pasal sampai gugup nak jd pilot..huhu)....jalan2 di Amcorp mmg seronok...kebetulan ade pasar antik kat situ..so cube2 la tgk ape yg ade...waa..dari brg2 yg tak pernah tgk..ke barang2 yg mahal2 belake....huh!!...ok ok...trus p ke Mid Valley...mencari DSLR camere nye exibition...peh!!!...jika hamba menpunyai wang yg cukup...mmg hamba grab satu DSLR....murah2 sgt...dari harga Rm1799 Nikon D3000 pehh!!!...hingga nikon d90 Rm3000++...pehhh!!!...dgn menelan air liur aku ngn si dia melihat2 la DSLR tersebut....tapi yg tak best nye....wajah si die mcm hampa je sbb tak dpt grab DSLR tersebut...aduss..sbb penah die meluahkan nak grab satu DSLR....jd bile ade offer ni die plak tak dpt nak amik satu...umm...aku plak tgh pokai akibat excident aritue...saman pun kene byr maximun dee...rm300..kate rm2oo..adess...cian ayah aku kene tambah rm100...nnt anakanda ganti yek ayahanda...ok ok...kembali dgn si dia...umm...maaf kan hamba tuan puteri...insyallah ade rezeki hamba nanti...DSLR keinginan tuan puteri akan hamba grabkan...huhu..insyallah....selesai di Mid Valley...kami ke I City plak...yahoooo!!!

I City...huhuhuhuh...mmg lawa cahaye nye.....tapi tak sangke plak ade org niage2 dlm ni..ingat just hiasan lampu2...huhu...so jalan2 la kami di I City...pehh!!!...rambang mate tgk lampu2...sambil tue shopping la satu lampu utk bonda..itu pun si die yg ingat kan....wow!!..buat aku terharu...hehe..cume aku pun silap..patut aku ade jgk beli satu tuk si die...adess...(tepuk dahi)...silap lagi..."tolak satu markah".....pada mase tue...sore aku da mule bertukar menjadi itik...huhu..nak cakp ngn si dia pun agak berat sbb tekak pedih sgt....so aku byk menjawab dgn jawapan yg ringkas...maaf yek tuan puteri...hamba sakit tekak...bukan sengaja...ampun kan yek....waaaaaaaa!!!...jam pun dah pukul 8pm lebih...so si dia menghantar aku ke Kl sentral kembali.....dlm perjalanan pulang aku byk berdoa...moga ini yg terbaik tuk aku...amin!!!...sampai di sini dlm pukul 1am...ngantuk sambil menahan pedih tekak...tapi berbaloi-baloi....hehe...

Kaila Malni @ chocolate Lover

Pehh!!!!.....promosi ni...huhu...utk kawan2 ku yg gile kan coklat boleh la menempah coklat disini...100% malaysia made...n betul2 sedap dee....sambil menulis entri ni terase enak nye coklat tue kat mulot ni....adess...nak coklat lagi....huhu...ape2 rakan2 leh melayari blog ini utk tempahan....mcm2 pun boleh....tempahan hantaran....hadiah...mcm2 laa...nak melamar pun gune coklat je sekarang ni...huhu........