MaSA


I made this widget at MyFlashFetish.com.



Sad Face....rindu Si Die!!!

adus...maigrain aku kembali lagi utk seberape kali nye minggu ini....ntah la..nape kerap sgt dtg...mungkin memikirkan perkare2 yg akan aku rancangkan tahun hadapan....tapi utk ini aku mmg pening dan buntu tak tau nak buat ape da...si die mcm merajuk ngn aku...dah beberape hari kebelakangan ni aku menerima sms dari si die begitu kurang sekali....kdg2 langsung tidak...aaahhh!!kenape yek?...maybe ade perbuatan aku yg membuat si die tersinggung...maafkan hubby...hope si die memaafkan aku jika ade kesalahan yg tidak sengaja aku lakukan...miss her so much!!!...gile rasenye kalo org yg kite syg tibe2 senyap dan tak beri kabar berite...kalo korang mampu menahan nye...aku tabik!!!...tapi aku tidak...walau badan aku sebesar ini...hati ku masih lagi kecil dan tidak dpt menampung kerinduan...huuuh!...mengeluh aku tika aku menaip entri ni...baru je td call si die...but the result is nothing...si die mcm marah sgt kat aku...she said "takde ape...baby ok je"...but something in her voice buat aku tertanye2....umm...sekse nye yek kalo kite menunggu...baru aku tau perasaan kalo kite menunggu perkare yg kite harap sgt....macam mau pecah je kepale ni...doa dan harapan moge hatinye tidak berubah mencintai aku...sbb aku mmg syg si die sgt2...Ya Allah! moga hubungan ini di restui oleh Mu dan panjangkan jodoh kami hingga ke syurga Mu Ya Allah!...amin!!

BangSat!!!

huh...tajuk yg agak kasar aku letak utk entri kali ini...mane tak nye...baru je aku balik dari gerai buge danial di pekan..aku menyaksikan kejadian cubaan ragut...cerite nye begini...aku, jimmy, zaza tgh la sedap beborak...dlm tgh beborak aku degrla sayup2 org mintak tolong..pandang kat belakang..ade mamat 3 org berebut2 beg...ape kes??!!!perati betul2 baru aku perasan yg kejadian rebut2 beg tue kes ragut...dgn kelajuan yg tinggi aku ngn jimmy mcm power rangers terus terkam moto nak kejar....tapi mamat due org tue lebih advance..laju nye macam pelesit...adus...tak tekejar moto nyamuk aku....patah balik aku p tanye mamat kene ragut tue die ok ke tak...die kate barang die ade...diorg tak sempat amik...dlm hati aku terus nak tanye mamat due org tue dak melayu ke??!!...blum ape2 pun...jwpan die bg dgn segere...due org tue MELAYU uncle!!...huh...uncle die panggil aku...ceh!!!..ape daa...tapi yg paling menyirap aku dgr dak melayu yg wat keje bangsat tue...adus...aku pun ckp kat mamat tue p la report polis...aku ngn jimmy pun teman die n bapak die yg baru sampai p wat report kat balai.....abis cite...nak dipendekkan cite...batu gajah sekarang mmg tak selamat daa...korang hati2 la bwk barang...pattla polis 24jam ronda di pekan rupe2 nye mmg byk kejadian ragut di pekan....ape2 pun harap mamat2 yg buat keje tak befaedah tue cepat2 la kene tangkap nye...menyusahkan org betul...kalo la dpt tangkap td...nak je aku patah2 kan tgn tu...(ceh! mcm kuat je aku ni)...ok aa...mau p mandi..adioss..moga dijauhkan kejadian2 yg tak diingini..amin!!!

aku jeles!!!~~~

Huh!..keluhan nafas aku keluarkan dari mulut ku ini...huh! sekali lagi.....adus...ni ape ni...asik mengeluh je...yela..aku tgk blog rakan2 p utara buat aku jeles sgt2...huhu...ape2 pun taniah rakan2 sebb berjaya mengadakan konvoi ke utara dgn jaya nya dan mohon maaf kerana tak dpt nak bersama rakan2...tugas dan kerjaya menyebabkan tak dpt nak bersama...hati mmg nak sgt ikut tapi ape kan daya ikut melalui doa jela...huhu....lame jgk tak ber eyeball bersama rakan2....byk juga aku ingin bertanya pasal radio amatur ni...yela..aku diketegorikan org yg tak cukup ilmu lagi pasal radio amatur ni...insyallah kalo ade mase nnt aku mmg nak singgah ke PARTS untk menuntut ilmu dan bertapa disana...hehe....sekarang hanya berbekalkan "handy" aku hanya bermonitor je di ruang udara..hampir 4 bln aku tak ber"QSO" dgn rakan2...rindu jgk nak borak2 ngn pak deris di V22...huhu....dengar celoteh 9w2ipt tiap malam...sihat ke pak deris?...lame tak bertanye kabar...9w2sdm jgk lame aku tak bersalaman...selalu nye kalo tak berborak di ruang repeter mesti di "loceng terbang"...yela masing2 sekarang sibuk dgn kerjaya...harap kalian semua sihat2....doa dan harapan moga kite semua dpt ber eyeball macam dulu2...seronok ooo...masing2 ade cerita masing2...hehe...insyallah...amin!!!~~~9w2kkx

Silent Key....Al-Fatihah...


Al-fatihah kepada alahyarham Azizan yang telah kembali ke rahmatullah pada 19hb yang lepas. Semoga roh beliau dicucuri rahmat dan berada dikalangan para solehin...
Teringat jenakanya pada satu masa dulu... "makan jer lah bang oi.. ajal maut di tangan tuhan..." itu nasihatnya bila saya menolak beberapa jenis makanan masa eyeball di Simpang pulai dahulu. Itu lah beliau.. sering merendah diri dan lucu dengan jenakanya..

copy dari Blog Ikrap

Moga roh nya dicucuri rahmat...amin!!!~~

Gelombang Kedua H1N1~~~!!!

Waaa....dengar je aku terus demam sabtu hari tue....ape daa..mungkin disebbkan badan aku tekenang kan kembali peristiwa aku masuk hospital seminggu akibat demam panas...huh~~jgn dikenang...seksa aku dlm tue...bekas jarum yg masuk air pun tak hilang lagi...nyaris laa staff dlm tue baik2 belake....huhu....tgh aku menaip ni pun sisa sisa selseme masih ade kat hidung ni...adus...seksa nye...makan obat pun die tak kalah2 lagi...ape yg perlu aku buat...terima jela...pasni kene p keje la plak...mari kite menyebarkan virus selseme...haha....2010 bakal menjelang tapi azam dan nekad blum lagi aku nyatakan...lagipun 2009 ni byk jgk yg blum aku capai lagi...aku akan cube selesaikan sebelum 2010 ni...amin~~~...ohh~~mau siap2 p keje la...so sampai disini la tulisan tak seberape aku ni...nak tulis panjang2 pun bkn ade yg bace...haha...ok...doakan moga kalian dipermudahkan urusan hari ini...amin~~~

Doa Akhir & Awal tahun~~salam 1431 hijrah~~

Doa Akhir Tahun:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.


Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.

Doa Awal Tahun:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

...........silent?


Duk temenung jela aku kebelakangan ni kat kedai...ape yg dipikirkan pun aku tak pasti...tapi yg pasti aku selalu memerhati gelagat org yg lalu lalang di depan kedai...macam2 yg ade...biarla dorg..tapi yg kadang2 mengasikkan aku bile tgk anak2 kecik yg bershopping ngn keluarga memilih baju...kasut sekolah...alat2 tulis...teringat aku zaman2 sekolah dulu...bile nak masuk je tahun baru..mesti p shopping ngn mak n ayah cari baju baru....hehe...kalo tak dpt meronta2..yg best nye bile meronta2...dpt la hadiah dari ayah aku....huhu...pelempang la ape lagi...senyap trus...keh keh...tuela pengalaman yg aku takkn lupekan sampai sekarang...haha...penah sekali aku beli pedang mainan(pedang samurai)plastik..punye nye asik main sampai aku tak ingat nak mengaji...mase tue baru nak bace Al Fatihah....last2 pedang balik makan tuan..yela mane tak nye aku kene rotan ngan ayah aku guna pedang tue...hehe...abis lebam2...start dari tue...aku takmo da ponteng mengaji...haha...kalo la leh rakam aku nangis sambil mengaji mesti ketawe terbahak2 aku sekarang....nak bace Al Fatihah pun amik mase setengah jam...mengeletar beb...ayah aku garang mase tue...huhu...ok la...nak sambung silent jap...aku mau tidooo!!!~~~

Komik 24 jam tanpa henti!!~~



Alif Firdaus Azis merancang menyiarkan komik 24 jam tanpa henti di blog ini http://cartoonrama.blogspot.com/ . Pada 11/01/2010, komik baru akan diterbitkan setiap 1 jam di blog ini.....menarik bukan.....jadi ape kate kita semua support die.....kartun die mmg gempak abis....

Yong!!!Taniah!!

Huh!!akhirnye sepupu aku yg kepoh ni kawin jgk..hehe...taniah la yong...cepat2 dpt anak leh la aku ajar die silat(huhu..promote la plak)...alhamdulillah majlis hari tue berjalan dgn lancar walaupun berpusu2 org dtg..pada Ayah Chik dan Mak Chik taniah kerane menerima menantu yg sulung dlm keluarge...hehe...utk Pak Teh C.S.I (chef syokri international) ur rock laa!!!makanan pengantin aritue mmg ade klas....lima bintang aku bg...siap bertambah2 nasik dibuat nye...eh..jap2...aku ke pengantin atau sepupu aku?...ala...pengantin sibuk layan tetamu..aku layan diri la...kah kah...cume terkilan sedikit sebb opah da tak leh berdiri..kene la baring kat dlm bilik peraduan diraja tue...maaf yek opah org besar batu gajah(akula tue) aritue tak dpt nak sembang2 ngan opah....muaahhh!!!syg opah...alahai sedih la plak...tapi aku hari tue dah jd chef jgk...siap goreng ayam lagi...huhu...pengantin berinai warne merah aku lak inai warne kuning...yela mane tak nye....gaul2 serbuk kunyit ngn ayam...ape daa...yg pelik tue...ade lak org tanye...mane dpt inai warne kuning?...haha...macam2...yg lagi wat aku kembali maigrain ni bila soalan cepuemas ditanye oleh ribuan peminat....oohh..berdas2 tembakan bertalu2 di badanku ni...nyaris aku belajar elak ngan neo(dlm movie matriks)...aku siap bg jawapan yg bernas lagi jati...huhu...."insyAllah" hehe...tue la jawapan aku...diorg tak leh jawab nye...ape2 pun ucapan selamat pengantin baru pada Yong n pasangan..moge dimurahkan rezeki...dipanjangkan umur...dapt anak2 yg soleh dan solehah...amin!!!

Design?mane satu ekk???


Design singa kah?

Design Pusing2 kah?

Design Panah dan Bulat kah?

Design Bulat2 kah?

Design Bintang kah?


Adus...pening kepala mane satu kau nak amik ni ekk...huhu..ni la design aku tuk ayah aku...minggu lepas dia nak aku designkan satu logo tuk persatuan die...huh!...mane la aku reti beb...tapi dgn azam dan iman yg teguh..(mcm lirik lagu ape ekk?) aku pu mencube..tadaaa!!~~~ni la result die...ok ka?...so sile la pilih...sekilo seringgit...huhu.....


kawin!!!??


ehh..along bile nak kawin ni?...huhh..soalan yg boleh menyebabkan aku hari2 maigrain...buka dan pejam mata dah nak masuk 2010..cam joy ckp tahun depan kite da meningkat umur..."27" beb satu angka yg agak mengusarkan aku...yela..mane tak nye...bile la aku dpt keje yg boleh menjamin mase depan aku dan si die ni(lihat dlm gambar)..."honey, doakan hubby yek" ayat yg aku selalu war2 kan pada si die setiap kali aku menyentuh bab kerje...aku tau si die mengharap sgt aku dpt kerje yg lebih baik dari sekarang...insyAllah...kalo di izinkan tuhan rezeki kita tak kemane2....ape yg perlu honey habiskan belajar dulu...huhu...jiwang la plak aku ni...hah!!~~baru 2 hari yg lepas seorg sahabat dgn gembire nye menyambut org baru dlm keluarge nye...taniah abg ejumps n kak yati sebb dpt baby boy...waa...pasni leh la bawak p bersilat...hhuu....wachaaa~!!aku plak bile lagi??adus...soalan cepuemas sekali lagi di tanye bagi warge2 bujang yg dah nak terlebih usia ni mcm aku...haha...relex beb...cool down...kite leh jawab nye soalan ni....jawapan nye hujung tahun....tapi tak tau tahun bile...kah kah...aku doakan tahun depan adalah tahun yg membawa seribu rahmat pada aku...keluarga dan sahabat2 sekali...amin~~!!!