MaSA


I made this widget at MyFlashFetish.com.



KL Bird Park…..

Huhuhu…alhamdulillah aku diberi peluang untuk menikmati satu pengalaman yang sungguh bermakna dalam hidup….wit si dia…kami ke Bird Park…sila layari website ni untuk info http://www.klbirdpark.com/

Bagi aku 100% recommendation untuk kawan2 pergi kesana…..the world largest free-flight-walk-in aviary….peh!!…serius memang aku berpeluh berjalan-jalan kesana….semua jenis burung ada….dari sekecil-kecil burung nuri hingga sebesar-besar burung kasawari….dem!!…sangat teruja….hanya Rm20 saja….cuma better u all bawa air mineral sendiri sebab kat sana agak mahal….sebotol Rm4…bukan botol besar tapi botol kecil yek adik-adik….huhu….

Kawasan bird park ni di bina di lereng bukit…jadi di sana memerlukan stamina yang banyak untuk mendaki setiap lorong yang ada….tapi berbaloi….bila melihat burung-burung yang ada terasa hilang penat sebentar….aku n si dia masing-masing teruja…yang paling seronok bila beri minum burung nuri…kene serbu…peh!!..pengalaman…..kedua….beri makan pada burung emu..adik beradik burung kasawari….

Mula-mula masuk…aku ingin nak amik gambar burung merak yang mengembangkan ekor dia….memang jumpa beberapa ekor….aku cube provoke bagi dia kembang tapi agak malang…diorg leh buat donno je ngan aku….last-last doa aku makbul….sebelum nak kuar dari bird park….ade sekor merak ini terus kembangkan ekor dia….yang paling best nya…macam ditunggu plak…dia kembang ikut lens kamera aku…aku zoom dia pun duk senyap je….tiap kali aku gerak dia pun akan gerak….seronok rasa nya….lawa…cantik…huhu…syukur…sangat sangat lawa ciptaan Allah….aku sungguh bersyukur….

Nak cerita panjang-panjang pun x sonok…so better tgk pic ni….hehe….pengalaman wit her…terbaek!!!…

 

IMG_7914 IMG_7911

IMG_7986 IMG_7841 IMG_7860 IMG_7861 IMG_7866 IMG_7871 IMG_7874 IMG_7883 IMG_7895 IMG_7902 IMG_7925 IMG_7926 IMG_7932

Berat….

Pagi-pagi bangun hari ni…aku cube gagah kan kaki untuk berjogging…tapi kemalasan menguasai diri….aku cume memanaskan badan di dalam bilik dan membuat aktiviti berpeluh diluar……kenape aku malas?…..arini rase berat hati….or lebih senang aku rase susah hati hari ni….kenape?….biar lah….tak mahu aku memberitahu nya…cuma ingin meluahkan perasaan berat dalam hati ni di blog usang yang lagi bersawang ni….

hurmm….asik mengeluh aku….tak elok mengeluh tapi ia terjadi secara otmatik bila aku mengenangkan perasaan berat ni….kalau nak di bandingkan dengan berat badan aku….berat lagi apa yang ditanggung dalam hati ni….ohh!!…mahu saja aku start moto dan pergi ke tepi pantai….tapi panggilan kerja lebih memerlukan….so u have to focus man!!….sabtu ni ade program ipoh….alhamdulillah…ada juga aktiviti yang leh menghilangkan rasa berat dalam hati ni….

kamere…….orang kata aku ni culture shock….orang lain nak kamere aku pun nak kamere….huhu…untuk pengetahuan korang….aku berkecimpung dalam dunia kamera ni dah lama…cuma waktu tue aku takde DSLR…cuma kamera biasa yang mengunakan roll filem yang perlu di cuci di kedai gambar….lepas itu aku upgrade….adik aku membeli sebiji kamera digital lumix….6megapixel….dari situ aku mula belajar….aku mengumpul duit untuk mendapat kan sebiji DSLR….memang aku minat mengambil gambar….kire hampir separuh harddisk ini penuh ngan koleksi gambar aku sahaja…..kenapa aku suka amik gambar??…aku ada sebabnya….sebab bagi aku…manusia semua senang melupakan peristiwa yang ada….jadi aku ingin abadi kan semua semua peristiwa yang ada di sekelliling aku ini dengan gambar….aku rase selesa bila aku memegang kamere….hurmm….

rase berat hati ni belom pergi lagi…..

Raya 2011

IMG_7193 copy - CopyLove this photo… 

Petknode…

Terpanggil aku utk menaip dlm blog ni pasal diorg ni….

Pertama….kenapa korang amik semua kucing tue kalo rase tak mampu nak jaga….?? geram aku melihat gambar2 kucing yg mati…kucing yg terseksa….dem!!…pasal duit…korang jd tamak….ni la pepatah org tua ckp…org tamak selalu rugi….

Kedua….korang org melayu yg beragama Islam kan?…..tapi kenapa korang berhatikan syaitan bernafsukan iblis….isk!!…aku menaip dgn perasaan geram sgt2…binatang itu tetap makhluk Allah juga…mereka pun ada nyawa…hargai laa….

tapi alhamdulillah ade juga manusia yg berhati mulia…terima kasih pada volunteers yg menyelamatkan kucing2 tersebut….aku dari jauh sentiasa support korang….ape2 info boleh lihat dlm facebook Kucing Terbiar & Anjing Jalanan …..lets supports them!!…..if ade sekor kucing yg leh di adopt kan….saye nak seekor!!…..