MaSA


I made this widget at MyFlashFetish.com.



My NeW WebSite!!!

Website baru...yeah!!!...insyallah aku akn lancarkan website baru yg lebih dinamik. Website ni akn lebih interaktif dan senang tuk kawan2 melayarinye. Kawan2 jgk boleh upload dan berkongsi ape saje didalam nye, photo, komen atau ape saje, laman web ni akn sediakan segale nye. Jd aku tgh menbuat persediaan terakhir tuk melancarkan website ini. Jika kawan2 nak memasuki website ini sila layari www.monsterkekhai.ucoz.com.

Sila emailkan komen anda dlm forum atau letak komen anda di guestbook. Terima kasih

New RAgNarok NoW OpeN!!!

Waaa!!!....kini aku begitu teruja disebbkan Ragnarok server baru telah dibuka. Terima kasih Man sbb bertungkus lumus menbuat server ini berjaya. Aku sentiasa sokong ko. Utk pengetahuan korang semua Ragnarok adalah satu permainan alam maya yg begitu menyeronokkan. Bagaikan satu dunia baru yg akan korang semua terokai bersama. Lebih lanjut korang boleh register di laman web ini kasturiragnarok.ucoz.com. Bersedia la utk meneroka dunia yg mencabar. GambaTe!!!...

Pameran PARTS


Tanggal 22 Nov 2008 PARTS menyertai satu pameran semperna Program Internet Desa dianjurkan di Parit. Aku dan Abg Zul (9w2DRH) sampai disana kira2 dlm kul 11pagi camtu. Tibanya kami disana, Pak Deris (9w2IPT) dan Abg Zainal (9w2ZAE) telah tiba awl dari kami. Oleh itu kami terus membantu kawan2 PARTS menyusun atur tempat pameran. Disana aku dapati mmg ramai yg cukup berminat tentang radio amatur ni. Ramai yg bertanye pada Pak Lope (9w2SLJ) President PARTS tentang radio amatur. Tak lupe aku nak ucapkan terima kasih pada Pak Lope kerana memberi kebenaran mengunakan Callsign beliau untuk QSO dijaluran. Terima kasih jgk pada rakan2 disana kerana memberi kata2 semangat utk aku menempuhi exam nanti. Aku doakan kalian dilimpahi rahmat dari ALLAH. amin!!!...

MeMorY Lane - "LoWkiN"





waa!!...lowkin atau name lain nye memory lane. Aritue aku dan adik2 aku saje2 gatal nak ke lowkin cube mancari barang. Aku cume ingin cari sesuatu yg boleh aku gunakan seperti radio atu handy ke. Dlm kul 6pagi kami dah terpacak kat sane. Peniaga2 kusyuk sedang mensiap2kan barang2 diorng. Dari segi ape yg aku lihat lowkin ni leh dikatekan pasar yg ape saje leh kite jual atau cari, contoh nye aku terpandang satu sudut ade peniaga yg menjual barang kerete yg agak usang. Tapi di gamit2 kembali rupenye barang atau spare part yg agak "rare" dan sukar dijumpai. "Mayak mahal ini balang ooo" suare amoi berkate pada aku sewaktu aku betanye pasal meja gangsa yg ade didepan gerai nya. Mmg unik sekali, "kalo la ade duit byk, aku dah amik" hehehe. Dlm kul 730 pagi kami pun bergerak balik. Harapan tuk mencari ape yg dicari hampa. Insyallah dilain lawatan. amin!!!









PerubaHAn Masa!!!

Semalam aku dan alongjoi tersekat kat balai polis Batu Gajah sampai kul 130 pagi. Bg aku itu mmg tanggungjawab aku tolong sape2 yg memerlukan pertolongan, cume aku heran budak2 sekolah sekarang ni dah begitu ganaz hinggakan sanggup ugut-mengugut tuk dapat sesuatu yg dapat puaskan diorg. Kalo dipikirkan oleh kite sekarang ni maksud aku zaman kite bersekolah dulu takde lah sampai nak bubuh menbunuh. Kalo kite jahat pun paling jahat yg kite buat curi buah pelam kebun org, p mandi lombong, p curi dedak tuk buat memancing tapi zaman berteknologi sekarang ni aku lihat dan aku dengar budak2 sekolah sekarang ni sanggup buat perkara2 yg boleh dikatekan terlalu "extrem" dibandingkan umur mereka sekarang ni. "Huh...adus" helahan nafas aku pada waktu pegawai polis tue memanggil aku dan alongjoi tuk memberi keterangan. "Gangster yek!!!" itu perkataan yg keluar dari mulut pegawai polis tu ditujukan pada budak2 sekolah tue. Bg aku patutnya mereka sekarang patutnya enjoy bermain sama2 kawan2, main bola ke atau merancang satu aktiviti yg berfaedah pada mereka, tapi sebalik nya mereka asik keluar masuk ke balai polis ni yg patutnya bukan budak2 yg umur sebegitu muda begini. Aku harap mereka berubah la, harap mereka sedar yg perjalanan mereka masih jauh lagi tuk menempuh hidup yg begitu mencabar ni. Berubah la kawan!!!...amin!!!

JAlan-jaLaN p Kenduri!!...huhu

Hari yg memenatkan!!Bg aku sonok jalan2 ni ngan family, dari asik mencari duit leh jgk melapangkan minda tgk pemandangan yg ade. OoO..Arini sepupu aku kawin di Felda Trolak, Sungkai, jd aku n sedara-mara aku berkonvoi la beramai2..."Huh" tegamam aku tgk kete byk kat dpn umah aku ni. Dah macam rombongan cik kiah ke sukan komenwel dah, aku kire2 ngn jari dekat 12 kete. Dgn bebekalkan handy motorola GT 328(UHF) yg aku pinjam kat abg apiz(9w2piz) aku pun betolak. Pemulaannye agak lembab skit sebb sedare-mara aku ni macam2 lak nak dibeli nye tapi takpe aku redha je la. Pejalanan ke sane alhamdulillah ok, sampai je trus aku cari pak sedare aku tuk besalaman. Dari muke die beseri2, yela anak nye bekawin "hehe". Dah selesai makan aku lepaking ngn Datin Faridah(mak aku le) yg duk kat tepi khemah pengantin. Yela dah kenyang kene cari port tuk rehat2kan pewot "haha"(tapi aku xmerokok"sorry beb"). Cume sekarang baru aku tau nape ayah aku nak sgt aku n adik2 pi kenduri sedare mare ni sbb dari sini la kite leh kenal satu same lain, leh beramah mesre, mane la tau yg selalu kite jumpe kat tgh pekan tue rupe2 nye sedare mare jgk. Bg aku keseronokkan bersembang ngn diorg mmg best sgt. Dgr cite zaman kanak2 diorg, zaman dulu2 buat aku sedar yg diorg ni cukup otai org kate. Tegelak2 aku dgr cite diorg. Dlm kul 1.30pm tue pengantin pun sampai ngn pakaian serba hijau. "Lawa" aku terdengar suare dicelah2 org ramai tue. Besalam2 dan bersembang2 aku pun n family berundur diri pergi plak ke tapah tuk beli jambu air."Huhu" tapi yg best nye aku leh lak menyantap KFC lagi. Dah makan kat kenduri tue, leh lak makan lagi. Biase la Monster Kekhai. dlm kul 3pm sampai la dirumah. Dato` Najib(my father) org pertame masuk umah. "Ngantuk sgt" katenye dgn muke layu. Umm...aku pun terase ngantuk jd terus je tido kat sofa depan. "Adus" mane tak besar badan, makan terus tdo. Ape nak buat mmg Monster pun. Tapi nanti aku nak diet cume tunggu dan lihat la. amin!!!

EaR infeCtion!!

waa!!!!tinge den kene infection. Kurang pendengaran dan cam org bingung je. Bile cakap dengar suare aku balik yg bedengung. Hopefully cepat2 la sembuh, sekali ngan selseme ni "huh!!!" keluhan. But the most aku takleh tahan, "I miss my honeey!!". So sejak jd pengangur balik ni aku kering segala2nya, gaji tuk aritue tak dpt2 lagi, bile ntah la. 17hb Dis ni dah la nak exam (RAE exam), nak pi sane lagi, nak makan lagi, hope aku lulus la. Dah la sekarang ni panas ngn jalurang yg dipantau. Jgnla yg bukan2 dah la, aku cuma nak meneruskan hobi yg mmg aku minat. "Adus" selseme aku ni makin teruk laa. Jd stop typing tuk sekarang. Doakan aku sembuh yek!!..amin!