MaSA


I made this widget at MyFlashFetish.com.



Seminar Radio Amatur Perak!!!

Setelah selesai segale nya aku sekarang mula kembali kepada dunia Radio Amatur...bermula la "QSO" 9W2KkX dijaluran...huhu...insyallah akn mula bergiat cergas...maaf pada rakan2 kerana aku lama menyepikan diri....jd permulaan pertama aku hadir pada seminar radio amatur pada hari ahad ini tuk kembali menyegarkan minda aku kepada SOP...."Q" code....dan semua nya...terima kasih 9w2SDM kerana sudi menjadikan teman sebagai urussetia pada hari tersebut....alhamdulillah perjalanan seminar berjalan dgn lancar...ramai yg hadir...pertemuan mate ke mate kepada pemegang callsign yg lain membuat aku begitu semangat.....moge ape yg diusahakan PARTS dan semua menjadi kenyataan...insyallah....

D'MuFFin RoCKs!!!...HapY B day MoM!!!


Wow!!!...lawa kan cupcakes ni...sedap kan cupcakes ni...ni la muffin buatan kak Adibah Hambali...cute sgt2...sampai x sampai hati nak makan...thanks kak adibah sbb make such cute cupcakes!!...ok ok...cupcakes ni dibuat semperna my mom B day....hapy b day mom....I LOVE U so mUCHH!!!...muahh!!...cadangan utk hadiahkan cupcakes ni dicetuskan oleh adik ku yg comel cik mashi...huhu...(abg nye just bg duit je)....mmg berbaloi jgk hadiah kan cupcakes ni sbb bile present je dpn mom di terus senyum lebar...huhu..sonok2 tgk mom hapy....hehe....dari anak2 mom yg nakal2 ni...Selamat Hari Lahir Ibu yg Tersayang...KAmi Syg Ibuuu!!!!.....utk tempahan cupcakes boleh hubungi:

Adibah Hambali -:
0 012-5162470 (hp)

019-5114017 019-5114017 (hp)

05-3136315 05-3136315 (house)

Email : adibah_gpbpb@yahoo.com

Add : no 47, laluan seri ampang 28
taman seri ampang, 31350 ipoh, perak


dan boleh layari blog nye yg mmg cute : http://www.dmuffinsfan.blogspot.com/

Isnin is the D day!!!!

D day??!!....Bom day?....sleep day?....nope....isnin day!!!...yes...isnin day!!!..haha...hari isnin ni hari yg dinantikan..sbb ape?...sbb isnin ni ade sesuatu yg akan mengubah hidup aku..insyallah...jd doakan pada isnin ni akan beri sinar dan harapan baru pada hidup aku...aku jgk harap isnin ni akan juga beri sinar dan harapan baru pada org isnin ni...ekk..org isnin?...ape kess..ade org name isnin ke?...haha..adesss..ape2...kite tunggu hari isnin ni ok...hope the best...pray the best...and do the best...yess...best best!!!...amin!!!

Tentatif Seminar Radio Amatur Perak

Seminar Radio Amatur Negeri Perak

Tempat : Dewan Perdana Hotel Seri Malaysia, Ipoh

Tarihk : 28hb March 2010. (Ahad)

Masa

Agenda

08:30 - 09:00 pagi

Pendaftaran para tetamu

09:00 - 09:05 pagi

Bacaan Doa

09:05 - 09:10 pagi

Ucapan Aluan

Yang Berusaha En. Redzuan bin Jamaluddin

Pengerusi Kelab Radio Amatur Ipoh

Mewakili Negeri Perak

09.10 - 09.20 pagi

Ucapan Perasmian

Yang Berusaha En. Ismail bin Othman

Pengarah Operasi

Suruhanajaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia

Pejabat Wilayah Utara

09:20 - 09:50 pagi

Pembentangan 1

Syarat-Syarat dan Sukatan Peperiksaan Radio Amatur

Yang Berusaha Encik Ahmad Razif bin Ramli

Pengarah Bhagian Teknologi dab Standard

SKMM, Cyberjaya

09:50 - 10:30 pagi

Pembentangan 2

Isu-Isu Berkaitan Penggunaan Radio Amatur diMalaysia

Puan Fauziah binti Fadzil

Ketua

Communication & Multimedia Certification Section

Sirim QAS International Sdn Bhd

Shah Alam, Selangor

10:30 -11.00 pagi

Minum pagi

11.00 -11:30 pagi

Pembentangan 3

Akta Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998 &

Penguatkuasaan Undang-Undang dibawah Akta Komunikasi dan Multimedia 1998

Yang Berusaha Encik Enkatesulu a/l Juval

Jabatan Pemantauan dan Penguatkuasaan

SKMM , Cyberjaya

11.30- 12.00 tengahari

Pembentangan 4

Penguntukan Radio Amatur

Yang Berusaha En. Zainol bin Hamid

Penolong Pengarah

SKMM, Wilayah Utara

12.00-12.30 tengahari

Pembentangan 5

Pengimportan Radio Amatur

Yang Berusaha Tuan Terumuggam a/l Sarathee

Penolong Kanan Pengarah Kastam dan Eksais Diraja Negeri Perak

Cawangan Import dan Eksport

12.30 -1.00 petang

Soal Jawab

01.00 -2.00 petang

Makan Tengahari dan bersurai



TikaCUma ada di FaceBook!!!!


Promote your Page too

Alhamdulilah...kini TikaCuma melangkah kearah suke hati....haha...kini TikaCuma blog susah ade FB nye sendiri??...yess...sudah ade Fb la TikaCuma ni....jd la fan pada TikaCuma Blog ni...ape yg special?...haa....insyallah TikaCuma cube mengadakan brand nya sendiri...pada mulanya TikaCuma akan membuka kaunter utk perbincangan yg berbentuk ilmiah dan kehidupan seharian...so pada sesiapa ingin meluahkan perasaan atau ada sumber2 ilmiah yg ingin dikongsi bersama boleh di TikaCuma Blog FaceBook....Jadi la FAN sekarang...(mcm artis la plak..lantak!!!)

aku dan silat



video aku dan silat....yela..belum penah aku record ape2 tentang diri aku dan silat...so ni percubaan pertama yg agak kekok aku nak besilat depan camera...haha..dan aku demam waktu tu...huhu...adess...sile2....huhu..ape2...jom solat jumaat!!!

I'm not single!!!

Adess...demam, selsema dan batuk melanda lagi...jd terbaring la aku di rumah....sambil baring2 aku pun melayan FB dan mcm biase melayan comment2 dari kawan2....haha...semua nya mencuit hati betul....dlm aku melayan FB...aku cube menbuka page si die....melihat gambar2 nya...huhu...tersenyum aku mcm kerang busuk...dipikir2 dan di kire2 dah sebulan aku cube menyatakan diri aku ni single = keseorangan (haha..mcm artis la plak)....mungkin pada fizikal nya ya...tapi dari segi hati aku masih kepunyaan si die....aduss...pedih Ooo!!...yela ni 1st time aku rase mcm ni....mcm2 ade...ntah la...tapi ape khabar nya si die di sana...sihat ke?...da makan ke?....happy ke?...makin aku duk rumah ni makin jiwa2 lak hati aku ni...so dgn kudrat yg ade aku pun nak siap2 la p keje...haha..cari duit lagi sonok....duit...duit...duit...aku cube terapkan dlm hati ni...better aku plan utk diri aku....kate nak p blaja kan..opss!!...pasal belajar ni nnt aku ceritakan pada entri yg akan dtg...kalo aku ingat laaa...haha...pada si die blaja rajen2 yek....jage kesihatan....jage diri baik ok....utk pesanan diri aku...jage la kesihatan jugak...kebelakangan ni asik jatuh demam je...aku pun naik heran...tapi biarla....maybe cuaca yg tidak menentu menyebabkan aku senang jatuh sakit....huhu...ok ok...da nak p keje ni....assalamualaikum...FnH

Pikirkan la...!!!

Assalamualaikum....utk entri ni aku ingin menyuara kan satu persoalan yg boleh dikatekan ada pro dan kontra nya....ntahla...bg aku perbuatan itu salah sebenar nya...tapi keadaan yg memaksa...tawakal dan teruskan juga...huh!...keluhan...persoalan nya begini....mamat, ali, fatimah dan enot (bkn name sebenar) ni berkawan rapat. Kebetulan mamat dlm awal tahun ni begitu byk masalah yg menimpa...begitu byk dugaan yg dtg....dan mamat ni byk meluahkan rase sedih...rase perit pada ali, fatimah dan enot....yela...org kate kalo ade masalah kite kongsi la bersama...walau tak dpt membantu...asalkan mendengar pun dpt melegekan hati kan....jd mamat ni dgn tanpa syak wasangka meanggap mereka mendengar dan menanggap mereka seperti kawan rapat....Tuhan tue Maha Mengetahui...dtgla satu lagi masalah yg bertimpa pada mamat ni...so mamat ni cube la cerita pada si enot...disbbkan ali dan fatimah ni bz dgn kerjaya masing2...dan pada enot la yg mamat cube ceritakan...dlm mase yg same enot juga ada masalah...die cube menceritrakan pada mamat....dan mamat waktu tue...agakz rungsing..so jawapan nya agakz kasar dan menyebabkan enot ni merajuk...nak dijadikan cerita...mamat ni cube menghubungi fatimah disbbkan fatimah dan enot ni mmg kawan...so mamat ni bertanyakan tentang enot...dan cube sampaikan maaf dari fatimah pada enot...entah la fatimah cerita ape kat enot trus enot takmo jumpe dan takmo bekawn ngn mamat ni...tapi mamat ni jenis lom putus asa....so dgn kebijaksaan mamat ni..mamat menyamar jd org lain utk mengetahui ape cerita dari mereka bertiga...dlm mase yg same mamat ni meyamar hingga si enot ni jatuh hati pada nya...tapi bkn pada mamat tapi penyamaran mamat...mamat sebenarnya cukup seber salah...mamat rase utk mengetahui segala nya terpaksa bertindak demikian...menyamar dan memainkan perasaan enot...alhamdulillah...mamat dpt mengetahui sbenar nya enot, fatimah dan ali tak suke mamat ade di sisi mereka...di sbbkan mamat ni byk masalah...mereka rimas dan rungsing....dan juga dlm mase yg same mereka tersalah anggap bahawa mamat ni obses dgn enot..dan mereka manceritakan mamat ni menpunyai hati pada enot...pada mamat tidak pernah terlintas langsung...tidak pernah ade rase jatuh hati pada enot...mamat menanggap enot, fatimah dan ali mcm sahabat mamat...tapi tiap kali mamat cube bertanya kan kenape mereka mcm menjauhkan diri dari mamat...diorg mengelak dari menjawab soalan itu....mamat redha....dan akhirnya mamat keluar dari penyamaran dan menberitahu hal yg sebenarnya pada enot...enot benar2 tekejut dan enot benar2 marah...dan mamat sudah mengetahui enot akan bertindak demikian...mamat cube menjelaskan...tapi ape kan daya..nasi sudah jadi bubur....yg berlaku telah berlaku.....dan enot, fatimah dan ali benar2 anggap mamat sebagai penipu besar...mmg benar mamat menipu...tetapi mamat menipu utk mengetahui hal sebenarnya....mamat ingat mereka semua memahami mamat...tetapi disalahanggap...disalahanggap bahawa mamat ni cube memikat enot dan mamat ni terlalu obses dgn enot...sedangkan mamat selesa berborak dgn enot itu saja...dan mamat mmg benar2 tidak mengetahui bahawa enot, fatimah dan ali tidak menyukai mamat sejak mula lagi....cume mereka terpaksa menerima mamat sbgi kawan kerana sudah lame mengenali mamat....jadi mamat sekarang sudah dilebelkan PENIPU BESAR oleh kawan2 nya...mmg mamat tersalah langkah...mmg mamat bersalah memainkan perasaan enot...tetapi kesalahan mereka pada mamat tidak pernah mereka nilai...menilai mamat tanpa usul periksa...menyangka yg bukan2 pada mamat....sedang kan mamat tidak menpunyai niat apa2 pun pada mereka sejak berkawan....hanya ingin berkawan dan bersahabat....jd ape pandangan korang semua pada entri aku ni...the 1st entri aku taip panjang2...penat ooo...ape2 comment ok....assalamualaikum...

My Mood!!!

complicated.....!!!!

bodo!!!

Yes...BODO...perkataan yg kuar dari mulut mak aku bile die tgk berita kisah budak kene tendang dan didera di dlm tv....aku pun terduduk bile berita tue berkumandang di tv...dunia ni mmg sudah akhir zaman....Ya Allah..selamatkanlah kami dari org2 sebegini....amin!!..harap takde dlm keluarga org sebegini....ingat bola ke...ingat budak tue patung ke siap boleh tendang2...BODO!!..geram benar aku....kalo taknak anak tue jgn la di dera...jgn la ditendang2...anak ni anugerah Allah....terima dan hargainya....didik la ia menjadi insan yg berguna dunia dan akhirat....moga roh nya dicucuri rahmat..huh!!!...mengeluh aku nak menaip entri ni...badmood jd nye...kalo aku jumpe la org camni...siap tendang2 anak die...aku plak yg akan jd kan diorg bola(mcm kuat)....untuk kawan2 ku yg baru menerima anak...yg sudah lame menimang anak..harapan dan doa jage la dan didik anak2 tue menjadi insan yg berguna...amin!!!