MaSA


I made this widget at MyFlashFetish.com.



“bzzzz!!”….arerere….

Aritue aku ade tugasan skit kat klinik GG kat Batu Gajah….arerere….dgr je klinik GG…aku dah terbayang mcm2 dlm otak ni….GG kene cabut….tebuk lubang kat GG…nurse yg garang…doctor muke masam…ganaz2!!….sampai2 je aku trus jumpe nurse yg jage kaunter…”akak…saye nak jumpe Dr. Rokiah…” huhu…kebetulan waktu tue mmg ramai org nak check GG…aku pun muke selambe katak trus masuk…..”bzzzzzzzzzzzz…..!!” the 1st sound aku dgr bile melangkah masuk….arereere…ngiluuuuu beb…cam aku lak yg kene tebuk lobang kat GG tue….takmo tgk trus aku masuk dlm bilik doktor tue godam2 pc die….huhu….backup ape yg patut…..”bzzzzzzzzz…!!…bunyi tue lagi aku dgr….arerere…aku kembali ngiluuuu….adesss…nape ntah aku cuak sesangat duk dlm klinik tue..sedang kan aku duk service komputer je…da mcm aku lak yg kene check GG….takut2!!..yes…aku takut cabut GG..sejak dari dulu lagi…hahaha…peh!! selesai trus aku kemas2 panggil doktor n trus blah…fuh!!….

Tapi sok nye plak kene p sekali lagi…jeng jeng jeng!!….ni yg aku fail sungguh2 ni…adess..nak tak nak..kene la ngadap….cam biase la..sampai sane aku trus masuk bilik doctor tue xmo tgk benda2 yg diorg buat…sekejap je aku install benda2 dlm pc doktor tue…tapi terpakse menunggu dia sbb ade pesakit…so aku duk menung….lame2 dah jemu plak tunggu….ummm…jd aku p skodeng jap tgk doctor n nurse2 tue berkerja…wow!!..ade nurse comel…haha…duk perati2 “bzzzzzz…!” bunyi tue ade lik…aku tgk doktor tue tgh rawat pesakit tue…dtg dgn lebih dekat lagi..huhu…berani la plak aku kali ni…yela…mau tgk ape die wat…rupe2 die ngn cuci n tampalkan GG pesakit tuee…ooo..cam ni ekk die keje…sambil2 tue aku perati2 la keadaan sekeliling…umm…cuma aku agak pelik nape ramai yg mengatakan doctor n nurse2 die agak kureng profesional…umm…dari segi pandangan aku…diorg mmg sempoi…doctor yg rawat pesakit tue cukup ramah…siap bg tips2 lagi cam ner nak jage GG ngn elok…pesakit tue pun senyum je bile lepas dirawat…aku tgk dak kecik yg kene rawat diorg tak marah2 pun walau wat perangai…biase la kan dak kecik mesti meronta2…tapi nurse2 kat situ siap pujuk2 lagi…umm…peralatan..canggih…kebersihan…sungguh bersih…bukan aku nak lebih2 memuji tapi dari segi pandangan aku…klinik tue mmg ok…umm…sampai aku nak plan2 wat pemeriksaan GG minggu depan..huhu…yela..leh jumpe nurse comel tuee..hahaha….

SP_A0060

aku snap picture ni curik2…tekun sungguh doctor ni wat keje…”bzzzzzz…!!”

nota kaki: Taniah!!!…utk pasukan Harimau Malaya kite….hip hip horayyy!!…..aaaumm!….

2010 picture……

 

Antare gambar memori yg berlangsung dlm hidup aku sepanjang 2010…huhu….

Hujung tahun….

Hujung tahun….bak ramai org hujung tahun ni la nak settle kan semua azam yg ada dan nak memulakan azam yg baru…mcm aku pun ada azam2 aku nak settle kan dan pikirkan ape azam baru….cuma aku tak menyangka hujung tahun ni mcm hujung tahun lepas….dugaan yg sama menimpa…ades…mcm kaset di rewind semula…mungkin Allah blum mengizinkan aku…aku redha…tapi ingat aku bila ade yg ini iaitu sidia aku cuba ubah dan tak mahu perkare2 yg lepas terjadi lagi tapi Allah Maha Mengetahui dan Maha Besar….ape yg kite rancang perlu ada keizinanNya…mungkin aku tidak sesuai utk dia…hah~!!ingin mengeluh panjang tapi teringat arwah opah ku berpesan “tak elok mengeluh…mcm x redha pada Allah je”….

Takpela…aku cube buka lembaran baru semperna tahun baru yg bakal menjelma ini…insyallah ade yg terbaik….bak aku ckp selalu kat diri aku ni…”jgn riso ade hikmah disebalik cerita sedih ni…”..arerer….2010 tahun bagi aku cukup mencabar….mcm2 yg berlaku sekitar 2010 ini…ade manis…dan kebanyakannya pahit dan pahit belaka….akan itu membuatkan aku lebih tabah utk hadapi sebarang kemungkinan….penerimaan aku pada berita-berita tidak gembira tidak seperti aku mula2 dahulu…agak sukar menerima kenyataan dan hampir2 hilang pedoman….kini alhamdulillah semua itu aku dpt hadapinya dgn sedikit tenang….mungkin ini hikmah yg Allah ingin tunjukkan pada aku…supaya aku lebih tenang dan lebihkan sabar pada aku…bukan mahu meninggi diri…dan cepat panas baran…aku akui yg dulu aku agak panas dan cepat melenting…semuanya aku mahu seperti kehendak aku….isk!…ingat kan kembali terase malu pada diri sendiri…moga ape yg diazamkan dimakbulkan Allah…amin!!

Jika GAGAL jgn malu….cuba dan cuba lagi….

Jgn sedih jika korang gagal….cuba dan cuba lagi…hehe…setiap org yg berjaya mesti akan gagal dahulu…maksud nya…sebelum org2 yg berjaya dpt memenuhi impian diorg…diorg akn temui gagal dulu…sbb dari kegagalan la kite belajar utk mencari kejayaan….beno kan kan kan…haha….cam pakcik Soichiro HONDA ckp “YANG DILIHAT ORANG PADA KEJAYAAN SAYA ITU HANYA 1%, TETAPI APA YANG MEREKA TIDAK LIHAT ADALAH 99%, IAITU KEGAGALAN-KEGAGALAN SAYA" peh!!..pakcik HONDA mmg pandai ckp bahase malaysia…..i like….

Dia pun penah ckp kat aku(chop ranjit!!)…bunyi nye cam ni.. “BANYAK ORANG MEMIMPIKAN KEJAYAAN. BAGI SAYA KEJAYAAN HANYA DAPAT DIRAIH MELALUI KEGAGALAN YANG BERULANG-ULANG DAN INTROSPEKSI” peh!!….tepuk tangan saye mendengar nye…hehe…jadi ape yg dipikir2kan lagi….jgn takut untuk gagal…gagal teman korang…cube ikut ckp aku ni SAYA SYG GAGAL SBB GAGAL MEMBERI SAYA PELUANG UTK MENCARI KEJAYAAN…..jd peluk erat2 gagal tue…hehe…arererer…

Sebenar nya aku tulis ni utk dak dak yg gagal kat PMR ni dan juga pada seorang sahabat nun disana yg sedang sedih…sabar la yek….kalo diorg bace la..kalo tak bace…eemmm….aku syok sendiri la…areere…..yela…kite selalu tulis dan sentiasa puji pada yg berjaya…pada yg gagal kite lupa dan sisih kan….jd nak bg semangat kat diorg….SPM nnt pulun habis2…kalo ade 21 subjek amik 30…haha…adess…aku yg 10 subjek dulu pun terkontang kanting….korang baru gagal PMR….xpe..tak bermakne idup korang abis disitu je…byk lagi yg perlu ditempuh…ingat…Allah sentiasa mendengar doa korang…tapi kene la solat…tak solat cam ner nak doa kan kan kan…arererer…..meh aku letak lagi kata2 motivasi dari tokoh tekenal.. “JANGAN KECEWA APABILA HASIL YANG DIPEROLEH TIDAK SEPERTI YANG DIHARAPKAN, PERCAYALAH BAHWA SEMUANYA ADALAH KEJAYAAN, BUKAN KEGAGALAN. MENGAPA SAYA MEMPEROLEH BANYAK KEJAYAAN? KERANA SAYA SUDAH TAHU BANYAK TENTANG USAHA YANG GAGALThomas Alfa Edison- amacam?….ok?……hehe….ape2 pun sesedih mana korang…segagal mane korang..semua tue dugaan dari Allah….korang ingat balik pada sejarah nabi-nabi dulu…ingat bagaimana Nabi Ibrahim a.s dibakar hidup2…betapa besar nye dugaan…Nabi Muhammad s.a.w dugaan nya masa berdakwah…di baling batu pada Baginda hingga berdarah tapi apa yg Rasullullah lakukan berdoa pada Allah moga diampunkan dosa mereka….jd bg kite umat akhir zaman ni kene kuat seperti mana kuatnya Rasullullah…moga impian tercapai dan diredhai Allah…amin!!….

Wow 8A….

Ucap taniah pada adik2 yg dpt result PMR semalam….waahh…ramai anak2 jiran aku dpt keputusan cermelang…bangge pun ade…walau aku ni tak bijak pandai tapi tgk adik2 berjaye dlm PMR buat aku tumpang gembire sekali…hehe…nak bg hadiah…adess!!…den pun tgh pokai cap gaban ni….maaf la yek…hanya dpt hadiahkan ucapan taniah dan doa moga terus dan terus cermerlang lagi….

arerere….alamak dah nak dekat kul 12…jum balik….jumaat time!!

Another Boring Day!

 

leopard-boring-day

*sumber gambar (pakcik google)

Back to normal days again….

work…

work…

home…

and

slepp

haha…normal is boring…but fine with me….arerere…..

 

arererere…..aku kene tag!!….

Adess!!…bile bace chatbox kat sebelah tue…tekezut besar bila dpt tau aku di tag….arerere….kejam sungguh abg jonni ni…. ”Mengenal diri kamu dgn lebih dekat” tajuk tag nyee….huhu….yg kejam nye 25 cerita tue nak tulis…peh!!!!…

Jadi ape lagi……jum tulis….aererere….

Satu….dulu mase sekolah2 dulu aku kurus sbb main rugby….lepas aku stop sukan tue….mkn pun jenis tak hengat dunia bertambah plak mase study tue duk umah senior yg keje kat Mcd..jd plus plus la tumbuh besar aku ni…..areere…huhu

Dua….dulu cita2 aku nak jd sainstis…jd duk la bukak sane bukak sini benda2 kat umah tue….radio rosak betambah rosak aku buat….haha…sekarang jd sainstis computer(technician je)….jadi laa…hahaha

Tiga….aku suke pantai..yes!!!…suke sgt2…kalo leh nak wat umah kat tepi pantai….ngam2 ombak die kene dinding umah aku….leh ke?….nnt kalo aku kaya aku suruh akitek tue wat umah cam tu…kalo la aku kaya…..isk2…berangan lebih….

Empat…aku kuat berangan…..hahha

Picture0003 time berangan aku kat opis….

Lima…aku suke silat…haha…aku blaja silat ni start Form 1 lagi…mmg silat da jd satu mata pelajaran kehidupan aku…tak bersilat seminggu da mcam beruk je aku…ketagih….hahaha….tapi yg heran nye…bile la nak kurus….adess!….

DSC06286

time aku kene blasah

Enam…aku baru lulus lesen kereta setahun yg lepas…..hahaha….itu pun kene pakse ngn boss tempat keje aku suruh amik..kalo tak tahun 2020 la aku amik lesen kereta….arerere…..tak sampai setahun aku excident….amik kau…terbalik kete ayah aku kerja kan…yela…berangan2 nak jd mcm rally Dhaka tue…ahaha…itu la…pasal berangan sambil memandu tue bahaya…tau2 dunia dah terbalik…syukur aku n adik2 sedare aku ok…cume luka2 aja….fuh!..alhamdulillah….

Tujuh…aku pakai cermin mata…haha…baru setahun aku pakai cermin mata ni…yela..dulu x nak mengaku mata ni silau n sedikit rabun(sedikit je)….

Lapan…aku la super hero yg pakai spender kat luar tue…chop!…arerere…berangan lagi…..abg jonni tau wat bugedil….aku tau wat puding roti….ahaha…

Sembilan…aku syg mak ayah aku….adik2 aku…n aku syg lappy n moto aku…muahh!!!….love uuu…..

Sepuluh…aku masih bujang…arerere..(promote diri ni)…

Sebelas…aku ade lesen radio amatur..callsign 9W2 KKX….heheh

Dua Belas…ekk….abg jonni pun tgk wayang mase darjah 6 ekk…same la kite…mase tue tiket wayang singgit je…tgk cite “Jungle Book”…dah tutup da pun wayang kat Batu Gajah ni…last2 aku kerja kat sebelah pangung wayang lame ni….arerere…. alamak…lapa hawaai laa plak….(hawaai same dengan ais kacang cuma dia tak letak susu dan byk buah2an….sedappp…..)

Tiga Belas…aku penah masuk hospital mase kecik2 dulu…kene sengat lebah kat telinge…bapak besar telinge aku waktu tu…isk2..cian….n tahun lepas pun aku masuk hospital…sbb demam…bukan H1N1 yek….demam virus yg menyebabkan suhu badan aku 38.9 darjah celcius…waaahh..masak telur pun leh….arere…rindu kat cik missi yg mandikan aku….haiskk!!…

08082009003 huhu…time dlm hospital…

Empat belas…aku ade HND dlm Electronic Engineering…huhu…tapi tak pandai2 pun…suruh check litar tgk…terkontang kanting….haha…

Picture (62) time blaja dulu…hensem nye mamat pakai tie tue…

Lima Belas…aku suka tulis2…penah nak buat buku zine yg ala2 cite underground ni…tajuk die Schematic Argue…angan2 tinggal angan2…last2 aku wat blog ni….ok jgk kan kan kan kan….arerere

Enam Belas….peh!…aku suke jepun…yes!! n yes!!…cita2 yg dari dulu aku simpan…nak p sane…tak dpt blajo sane…dpt melancong pun jadi la…

Tujuh Belas…aku suke artis jepun name Yui….huhu…suke die…nak kawin ngn die leh tak?….haha….salah satu cita2 nak p jepun..nak ckp ngn Yui … “aishiteru!!”….arerere….

yui3

i lap lap u….

Lapan Belas….aku ade kucing name omei…

Sembilan Belas….aku tak suke mkn ikan byk tulang…arere…tak reti nak mkn nye..cam ner ekk korang leh mkn ikan byk tulang belulang ni..isk2...kalo aku mkn…sebelah ikan je dah sejam aku belek2 buang tulang….hahahaha…..

Dua Puluh…snap2 gambar adalah kegemaran ku…walau xde DSLR…hanye guna digital camere adik aku punye….aku tetap suke tangkap gambar…kalo jenjalan mesti aku bwk tripod…haha…mcm ape je…poyos!…hahah

P1070899

pakai snap je….mcm hensem mamat tu…

Dua Puluh Satu….dulu mase kecik2 aku penah ke ikat ngn ayah aku kat pokok…hehe…sbb nakal sgt…teringat aku meraung2…hehe..malu siot…org tgk..mcm persalah kene hukum je…..

Dua Puluh Dua…..aku ade satu kasut je…itu la kasut keje…n itu la kasut jalan2 aku…nape x byk kasut?…sbb aku ni bukan pengemar kasut…kalo nak beli pun pikir2 dulu…tapi pasni kene bli satu lagi kasut…sbb nak bersukan cam ner?….kate nak kurus….arerere….

Dua Puluh Tiga….mak ai….bile nak abis ni….penat2 da ni….aku tak reti melukis…serius…tapi aku suke design2…pernah sekali minta blaja interior design n p interview diorg….mase tue suruh aku lukis benda2 kat depan tue…aku lukis laaa….p jumpe lecture yg interview tue diorg leh kate aku lukis tak lawa….ekk..arerere…bkn ke seni itu luas…lawa tak lawa bkn bergantung lurusnye garisan…bkn bergantung nye cerah nye warna…umm…..cume aku x sonok…bile interview tue byk sgt birokrasi…atau guna “kable” bak org kampung cam aku ni ckp….dem!….kalo tak…aku dah jd interior designer yg famos amos…hahaha….

Dua Puluh Empat…sejak tgk kemalangan bus aritue…aku mcm mengelak2 nak naik bus p KL…kalo nak p pun naik train…lagi2 aksi aku terbalik kan kerete dulu..mcm fobia skit kalo naik kederaan ni…tapi moto ok lak aku…cume naik kereta atau bus…aku mcm pikir bukan2…isk2..perlu ke aku jumpe doktor???

Dua Puluh Lima…Dagu aku ade parut…sbb aku fly atas jalan raya…mase kecik dulu ade besikal BMX name die ladybird….hehe…cube nak loncat2 last2 langgar batu..aku trus cium jalan tar…..haha…ingat sampai sekarang…….

 

Fuh!!…abis sudah….haha..amcam ok ke??….so aku nak balas dendam ni…jum tag 3 org…sape ekkk

ShahJiehan – Sepupu ku yg ala2 artis….hehe…

Cik AkutakFemes – Sahabat blog yg selalu bertukar2 pendapat….suke kucing….

Cik Izyan – saya jelez blog anda ade kaler2…so kene tag jgk….hahaha….

Kawan ku kawin!!!…ahakz…

P1080867 

Syukur pada Allah sorang lagi kawan ku telah menamatkan zaman bujang nye….hehe…taniah bro!…Taniah pada Fikri aka bob dan wife nya Sha…..alhamdulillah aku sempat berkunjung ke Lekir tuk meraikan kenduri kawan ku ini….kalo korang nak tau ni la kawan gaduh aku dulu…haah..asik bertengkar je kiteorng…riso jgk aku kalo ditikam nye perot aku ngn keris tue..arerere….ape2 itu 1st time jumpe setelah masing2 tamat sekolah tahun 2000 dulu…mcm2 jgk kiteorg borak…tukar2 num tel…aku pun x lama disana sbb hari pun makin lewat…hope dpt jumpe lagi bro…tak puas borak…nnt aku dtg KL..kite hang out sama2…jgn kene Queen Control sudah~!!!…hahaha..arerer…

P1080868 Sempat lagi posing….hahaha

Dlm perjalanan pulang sempat jgk aku singgah di sekolah lama aku…sekolah yg byk meninggalkan kenangan manis mahu pun pahit…mcm2 aku blaja kat sekolah ni….heheh…n sekolah ni la jgk wat aku tahu erti berdikari…(gosok baju sendiri, jimat cermat, basuh baju, bgn kene sendiri, mcm2 la sendiri)….rindu ooo batch 99/2000 SMTSI….harap korang2 semua sihat2 belaka dimana korang berada…

P1080872

Teringat Cikgu Kassim spot check mase nak masuk

P1080873

Techsis dihati…kini dah jadi Sek. Voca….dulu Sek Teknik

Dlm perjalanan nak balik tue aku trus teringat lagu Warisan….menyanyi aku dlm kereta sorang2….terima kasih cikgu2 yg tak jemu mengajar aku sampai aku sekarang ini….terima kasih…doa ku pada kalian…diberi pahala yg tak tehingga dan aku syg cikgu!!!….hehe….so aku letak la lirik warisan kat sini….jum nyanyi!!

Anak Kecil Main Api
Terbakar Hatinya Yang Sepi
Airmata Darah Bercampur Keringat
Bumi Dipijak Milik Orang
Nenek Moyang Kaya Raya
Tergadai Seluruh Harta Benda
Akibat Sengketa Sesamalah Kita
Cinta Lenyap Di Arus Zaman
Indahnya Bumi Kita Ini
Warisan Berkurun Lamanya
Hasil Mengalir Ke Tangan Yang Lain
Pribumi Merintih Sendiri
Masa Depan Sungguh Kelam
Kan Lenyap Peristiwa Semalam
Tertutuplah Hati Terkunci Mati
Maruah Peribadi Dah Hilang
Kini Kita Cuma Tinggal Kuasa
Yang Akan Menentukan Bangsa
Bersatulah Hati Bersama Berbakti
Pulih Kembali Harga Diri
Kita Sudah Tiada Masa
Majulah Dengan Gagah Perkasa
Jangan Lalai Teruskan Usaha
Melayu Kan Gagah Di Nusantara

Salam Tahun Baru!!….

1 Muharram……

Sok tahun baru…ape perubahan yg kawan2 buat???….kawin?…ade kete baru?….ade anak?….umah besar?…..arererere….cume pada amalan ade ke perubahan nye??….zakat?….anak2 yatim?….sedekah?….haji?….umm….ntah la kan…kadang2 kite terlepas padang pada semua tue…mcm aku….bile terkene baru tersedar…syukur pada Allah…masih syg Maha Esa pada diri yg kerdil ini….dulu mase sekolah…ustaz penah ckp “Sesorang itu jika dilanda masalah dan dugaan ataupun musibah maknanya Allah masih ingat dab syg pada sesorang itu…jika seseorang itu langsung tiada dugaan….tiada sedikit pun peringatan dari Allah…maka seseorang itu rugi seruginya kerana Allah sudah melupakannya” …..aku dgr sambil garu2 pale…hairan dan pelik…nape lak cam tue….dan akhirnya baru aku paham…dugaan…musibah…masalah…tanda Allah syg pada kite sbb dgn dugaan la kite belajar tuk mengingatinya….dgn musibah yg menimpa kite sentiasa berdoa pada NYA….dgn masalah yg dtg…kite sentiasa dekat pada NYA….jd syukur….sbb Allah masih syg kite….^_^

SELAMAT TAHUN BARU

AwarD….

Dlam aku berjalan2 die dunia blog ni….aku asik terpandang sesuatu… “Blog Award”….wow!….baru aku tau blog pun ade anugerah….arererere…selame duk wat blog tak tau aku akan terciptanya benda ni….ahakz!!….tapi mmg tak dinafikan…blog2 yg di anugerah kan itu mmg menarik dan ade yg buat aku mengziarahi tiap2 hari….hehhe…so meri kite compare blog aku ngn blog2 lain…jeng jeng jeng……

  • Pertama – Warna atau theme blog
    flyers1
     

Blog Aku: arererere….mmg plain sungguh….ape ade…warne putih campur warne2 yg tak meriah…ahaha…tapi aku suke cam ni….

Blog yg aku ziarah: contohnye blog ini….Queen Izyan….bg aku sungguh ceria blog die…areerere…cam ner ekk wat ade blink2 camtuee…arereerer…mmg aku fail bab2 main2 HTML coding ni…..

  • Kedua – cerita atau isi perut blog
    P1080612
     

Blog Aku : ape ade??…cite aku je la aku cite….ahakz!..so mmg x menarik…sbb aku bkn artis…yela kalo artis…mesti ade cerita menarik nak dicerita kan….aku…bgn…p keje…duk keje…balik..mkn…tido….uhuh…tue la cite aku…menarik tak??….arererere…bg aku mmg menarik…sbb tue nak kongsi2…haha….

Blog yg aku ziarah: contoh blog ini…Aku yg tak Femes…blog ni mmg akan aku sentiasa ziarah sbb mmg cerita dlm nye menarik…lagipun tuan punya blog ni pun membe…hehe…kongsi hobi yg same….die suke kucing…mcm aku…cian kat die..sbb kene bg kucing kesygan die pada org lain…umm…aku lak yg sedih….(T_T)….eekk…ni nak cite kucing ke pasal blog…

  • Ketiga – Gambar…
    TransformDay

Blog Aku: kalo bab gambar2 ni mmg kalo aku letak tak gambar dlm pakcik google mesti aku letak gambar aku sendiri…nak lukis??…areree…tak reti….nak design??….lagi la tak reti…..ahaha…so…curik la kat pakcik google…atau duk paste2 gambar kat lappy aku ke blog…menarik??….bg aku sungguh menarik…..huhu…

Blog yg aku ziarah: haaa…kalo bab lukis melukis ni aku suke blog ni….Catatan Abg Jonni…sbb semua lukisan die lukis sendiri n sungguh menarik…arererere….bro goriee…bile nak ajar melukis ni??….hehe…satu lagi blog membe mase blaja dulu….Alif Firdaus Aziz….die mmg berbakat…mase kenal die waktu blaja dulu pun die byk jgk melukis….peh!!…now he become cartunis….taniah2….

  • Keempat – Iklan
    P1080781

Blog Aku: hehhee…sape la nak letak iklan dlm ni cik abg oiii…dah le kelam2 je org nak dtg…huhu…jd aku letak je la iklan cik nuffnag tue satu…jadi la..dari takde iklan..nnt org cakap aku tak reti pakai wiget….hahaha…..

Blog yg aku ziarah: peh!!….dasyat2…mmg leh buat duit kalo blog kite sentiasa diziarahi pengunjung kan….hehe…..nak letak contoh blog..rase nye tak perlu kot…sbb…kalo blog menarik mesti ramai org…pastu leh letak iklan n jual….arereere….

so ini empat contoh yg aku rase leh diucapkan dlm ni…haha….nak tulis byk2 malas…biase laa..aku kan jenis blogger yg suke tulis pendek2 ni…senang pun…arererere…..jd pesanan dari aku…kalo nak wat blog…terpulang pada masing2…..kalo jenis nak famous2…wat la cite2 yg famous2….kalo nak blog sedih2….wat la cite sedih2….kalo blog kelakar2…wat la cite klakar2…kalo blog jual barang…jgn wat cite jual barang…kalo wat cite…barang takde…custumer pun bengang….ekk!!..apesai aku marah2 ni….hehehe…(terkene)…..so….abis cite!!!….huhu…..

 

nota lutut: gambo takde kaitan ngn entri…saje suke2 letak….ahahaaa….

Vacation….i like…

P1080733

“2 hari 1 malam tapi barang2 mcm nak p sebulan”

P1080744

“Satu lori – barang makan dan khemah”

P1080746

“Teratak kami”

P1080753

“I love pantai”

P1080758

“ Grrr….Tanjung Hantu”

P1080761

“Umpan – cacing laut atau umang-umang”

P1080763

“Kerang – nyum2”

P1080748

“Alin – anak sedare yg nakal”

P1080773 P1080774

“ Jo n Atan – sile2 pilih jejake tampan” ^_^

P1080769 P1080768

“Yus n Pejoi(jejaka misteri) – pemancing yg handai”

P1080776

“Mum n Dad – Honeymoon”

P1080777

“One family a lots of smile”

P1080791 P1080790

“Alin pun bershoping”

P1080794

“Angah n her boypren – cepat2 la kawin nyee”

P1080796 

“Walau tak seberape, yg ini pun jadi la”

P1080789

“Mak!! banje kepok”

P1080799 P1080800

“Santai”

P1080795

“Next Chapter”

Alhamdulillah….selamat sudah kami sekeluarga pergi melancong…walau dlm negeri je tapi berbaloi2….sungguh seronok….hilang segala beban dan tension di kepala ni….nampak je pantai…jiwa aku meronta2 nak terjun ke dlm laut….aku mmg suke pantai…yes!…aku sedari aku suke sgt2 pantai bila aku di terengganu awal tahun lalu…jd aku istiharkan pantai adalah tempat kegemaran ku selain dari tilam dlm bili aku….hahaha…..tapi walau dlm seronok2…mlm tu aku dilanda maigrain yg kuat….sampai menagis aku dibuatnya…terima kasih pada Abg Ken sbb selamatkan aku dgn panadolnye…Alhamdulilah…pastu aku ok walau terpakse tidur awal…tapi kul 4 pagi aku terbangun terus menemani Along Joi dan beberapa rakan lagi sedang memancing….cume aku tak lama…sbb effect panadol masih ada…mata pun kelam kejap nak tutupnya….sambung tido….haha….soknya kami terus kemas2….acara shopping plak…aku hanye dpt melihat je..dlm poket pun ade RM5 je..arererere….cam ner nak shopping….menumpang leh laa…ahakz…dpt la aku satu kepok ikan…mak banje…arererere……syukur…..ape2 bercuti mmg sonok!!!!….sila2 lihat gambar kat atas yek…..

3 Sahabat dan lupekan kulit….

Semalam aku duk dikedai…sambil layan teh O ais limau…mate saje aku labuhkan pada kaca televison….rancangan “Bersamamu” sedang berlangsung….tajuknya “3 Sahabat”….mengenai 3 org sahabat yg setia bersama2 mengharungi perit dan gembira…2 org sahabat yg sanggup membuang kesenangan hidup semata2 ingin membantu sahabat yg cacat akibat kemalangan acid…yes!…mmg aku terharu melihat nya…yela…kirenya dlm dunia ni aku sudah tidak lagi dpt melihat perkara2 seperti ini….tapi Allah Maha Besar…masih lagi ade manusia yg berhati mulia seperti mereka….aku kagum…kagum kerana mereka sanggup berhenti kerja..sanggup kemana saja kerana ingin mengubati sahabat mereka…moga byk lagi org seperti mereka….amin!!…

Sebelum ke kedai…aku singgah di rumah seseorg…ingin melihat webcam nye yg tidak berfungsi…lepas aku godam2…alhamdulillah…ok dan 100% berfungsi….blum aku nak mengangkat kaki…aku dijamu hidangan yg sungguh2 sedap…tapi yg special nye ade rendang…”wah!lame along mencari ni” ujar aku pada seseorg tue…lame tak lame la…sbb jd kempunan nye mase aku ke rumah terbuka kak intan hari tue…aku hanye mengadap lemang jagung cicah air oren….haha…jd proses mencari rendang stop semalam….ahakzz….thanks sbb menjamu rendang daging yg begitu sedap…..nyum!!….

Aku menaip entri ni di tempat kerja aku…arini jage outlet di pasaraya TF….sambil menaip..sambil mate tue melihat keadaan sekeliling…yela…aku menjage kedai..kalo asik di depan laptop…abis barang2 kedai di amik org….sambil memandang…aku terlihat satu pasangan kekasih muda yg mmg aku kenali…aku cuba senyum tapi dibalas dgn palingan kepala trus keluar dari pasaraya…peh!…maybe aku ade pernah menyingung perasaan mereka kot….minta maaf jika ada…cuma teringat masa mereka memerlukan bantuan dulu…memerlukan tandatangan dan cop rasmi utk pengesahan masuk ke politeknik….bertungkus lumus aku membantu mereka…dah la last minit punye kerja….terpakse aku turun naik kerana mereka…hehehe….tapi bia la..mungkin ade perkare yg buat mereka begitu….mungkin ade perkare yg aku lakukan menyingung hati dan perasaan mereka….entah la…ape yg penting…KERJASAMA!!…ahakz..teringat plak cite katun wonderpet….arerererere!

For the last time…maybe

Kali ni entri agak personal dan jiwa2 bg aku….tapi ape salahnye kongsi2 ngn kawan2 kan….so…aku cite la kat sini….semalam aku menerima satu sms dari ex…yup from her…bunyi nya “ Abg, arini last day adq kat sini…..” agak kekok juga membaca sms dari dia (yela…dah lame tak menerima sms dari dia)….aku membalas dan akhirnya masing2 bersetuju utk berjumpa….aku pun bergerak ke destinasi rumah sewa nya di Seri Iskandar…walau hari kelihatan mahu hujan….alhamdulillah sampainya aku di sana keadaan mengizinkan aku berjumpa ngn si dia….syukur pada Allah…mungkin Allah juga mengizinkan aku berjumpa ngn si dia wat kali terakhir mungkin….hati di dlm hanya Allah saja yg tau…betapa berdebar nya aku melihat si dia keluar dari rumah….yes!…aku masih menyayangi dia tapi kini aku sudah boleh menerima dia bkn jodoh ku dan dia kini tunangan org…

Kali terakhir mungkin, aku cuba menatap wajahnya puas2…agak lame juga kami berborak…masing dgn cerita masing2…diikutkan hati…tak mahu aku berganjak dari situ tapi hari makin lewat dan si dia mahu bergerak awal esok tuk pergi ke Shah Alam dan selepas itu ke Kuala Terengganu kampung halaman nya…(rindu aku suasana pantai Kuala Terengganu)….maaf pada si dia…aku hanya dpt memberi sekotak cokolat dan doa…moga kerjaya yg baru disana nnt memberi seribu rahmat dan rezeki pada si dia dan bakal suami…gembira melihat si dia bahgia sekarang….alhamdulillah….

P1070486^_^

KaD RaYe!

kad raya copy

9W2 KKX

9w2kkx copy Hobi….tapi lame tak aku gunakan callsign ni….adess..sejak “handie” aku rosak….tak memancar aku….just leh monitor…tapi agak kagum aku mase mula2 meceburi hobi ini….yela…disebbkan hobi ni aku kenal dgn ramai kawan dan diorg semua dari pelbagai bidang…amik exam ramai2…”kalo tak lulus korang kene merangkak dlm longkang ni” ustaz Najdi(9W2DFA) sambil tunjuk kat longkag besar…antara sifu2 yg byk mengajar aku dlm hobi….hobi yg memerlukan lesen dan semangat utk menceburi….sbb ape aku kate semangat…kalo org yg senang berputus asa…mungkin tak sesuai utk ini….perlu exam….perlu study SOP…perlu tau teknikal….ape yg penting…hobi ini byk kelebihan walaupun ramai mengatakan hobi ini merugikan…sbb dgn hobi ini aku senang berkomunikasi dgn rakan2 dan teringat aku mase kereta adik aku rosak di ulu kenas dulu….aku rase tanpa “handie” yg aku sentiasa bwk mungkin sukar utk aku dan adik2 aku keluar dari sane…alhamdulillah rakan RA abg man(9W2MPB) dtg membantu….terima kasih sgt2 budi baik anda amat saya hargai….jd moral dlm cite aku ni….aku ngn kumpul2 duit nak bli “handie” baru….haha…tapi tue laa…impian ade….bile dpt gaji je…tangan ni mula la gatai nak bli mcm2…mcm entri aku bwh ni….mcm2 nak..itu la…ini la…adesss…ni plak nak bli “handie” baru…..ahakz!!…mcm2……

Need….itu ini….

P1070524 Serius……nak sgt bercuti sekarang ni…..ahakz~!!!!nak p tepi pantai….tapi itu la….musim2 ujan ni….nnt duk dlm chalet je laa….so aku tunggu je la 27hb ni…ade family day pun ok….havox jgk nnt….so x sabo plak…tunggguuuu….

Semalam ujan…so selsema aku arini…cume terdetik bile aku duk redah ujan semalam naik nyamuk….aku di hon oleh rakan aku….bile plak aku nak bwk kete ni???….asik redah ujan je…kalo x basah tak pe lak…ni BASAH!….yg tak best nye…esok nye kompom x demam mesti selsema….kasut abis…p keje pakai selipa….nyaris la boss paham n ok..cume tak etika la…duk keje pakai selipa…so nak kasut satu lagi….arerere…jadi…musim ujan ni duk mengidam mcm2 lak….kasut la..kete la….mcm2…ape2…tunggu la bulan depan….ade duit..leh cita…xde duit..duk diam je……ahakz!!!!

Silat…..Kepci!!!

Hehe…sebenarnye xde kaitan pun silat dan kepci(kfc)….saje je gatai letak entri cam tue….alhamdulillah….arini 13 Nov….gelanggang silat tuk sesi 2010 telah ditutup…insyallah sesi 2011 plak…beri laluan utk para pesilat bercuti dan beriadah bersama keluarga….utk pesilat2 yg menhadapi spm….moga berjaya tepuh ujian hidup….arerere…..

Dlm duk lepak2 panggilan call dari ain…waa…lame nye tak dgr cite ain…rindu lor….” along kat ner?”….aku bgtau la aku kat Tmn O ngn kawan2…” jap g ain sampai “…..dlm beberape minit si comel yg aku rindu2 pun sampai..eheh…” senyap je?..apesai haaaa?”….jwapan die senyum…arerere….kalo korang tgk mesti cair nye….hehe….” ade barang nak bg kat along “ ….wah!….rupe2 nye kepci….arerere….hehe…rezeki….thanks ain….sungguh sedap kepci ain banje kat along….hargai sgt2…yela..walau ia hanye kepci….tapi ia dtg dari ain…so plus plus lak sedap nye….(puji lebih2….nnt dpt kepci lagi)….hehehe…..

arerere….sok keje…ahad keje….adess….malas nyeeeeeee

Promo!!….

 promo2 promo1

Windows Live Writer….senang sungguh!!!!!!!!!!!!

Jalan2 ke sana sini…..singgah jap kat blog QueenIzyan….entri yg terbaru die ckp senang senang lagi senang…..check la ape yg senang nyee…..rupe2nye digunakan Windows Live Writer tuk tulis blog….waah!!…aku pun gatai la check lappy….rupe2nya ada laaa…ahakz!…dah nak 2tahun pakai lappy ni…baru arini aku tau ade software ni…..dem!!….mmg jahil jgk aku ni…..hahaha….thanks to QueenIzyan kerana memberi panduan baru tuk saya….ahakz!!!….sonok nyeee…..

senang

kan senang….nak masuk picture pun….drag n drop je…..clik sane sini…so…mase offline pun leh tulis2….yela..selalunya kene on9 bukak blogger nye web….masuk sane sini….kene ade internet yg stabil…baru leh tulis2….sekarang ni…senang je….offline pun leh tulis…save…bile ade internet….trus je upload kat blog….sbb die link terus ke kite nye blog….sungguh senang….betul laa….ahakz!!…..nnt saya banje awk Kepci ok….kalo jumpe…huhu……….

Catatan abg Jonni....Blog....

Dlm aku check2 Fb, email dan blog....blog aku di komen oleh seseorang....1st time aku dikunjungi oleh beliau rasenye....yg menarik nya...aku trus clik ke blog beliau...benda pertama aku lihat....lukisan beliau sungguh menarik....peh!!...alangkah aku boleh melukis begitu...ahakzz!!....ape aku nak share kat blog ni.....sile2 clik....menarik....serius saye suke!...hehe

ahad......ape nak buat!

ummm....hari dah kul 12 tepat tengahari....dem!...serius aku bosan duk umah ni....pagi tadi kaco dak kecik alin tue tido..sekarang da merengek2 ngn mama die...ahakz....sorry alin...ur uncle along bosan...so alin jd mangsa....ahakzz....ok ok...rasenye petang ni nak p taman botani la...org kate sane permandangan die best....so lets jummmm.....bwk kamere digital...bkn dslr yek...org tak mampu....umm.....pancing ikan kat situ boleh ke??.....hehe...adess...mood bosan dtg lik......jum golek2.....

when friends become foe.......

speaking from true event....yes!....kalo berkawan ni kite kene redha dan sentiasa menerima kelemahan masing2....kalo kawan itu wat salah tegur2 la ia...kalo ingin menghukum pun pikir2 la...layak kah kite menjatuhkan hukuman??....adakah kita tuhan utk mengadili sesuatu perkara dan menjatuhkan hukuman....tapi apakan daya...kita hanya manusia kan....utk memaafkan seseorang itu mungkin sukar....walau salah itu kecil....walau salah itu pertama kali....kite tetap mencari kesalahan yg lain....kite tetap mengukit....itu makna kawan....

tapi ape maksud sahabat pula?.....penah tak terpikir...kenape ade perkataan sahabat dan kawan....maksud nya tetap sama kan....hehe...nope for me...its different...jgn la ckp ejaan die berbeza...karang aku tampo jgk....haha.....back to the topic....ape maksud sahabat...jum check kamus dewan bahasa dan pustaka.... "teman, taulan: drpd banyak seteru, lebih baik banyak ~; 2. pengikut, murid"......bg aku sahabat bermaksud teman yg sentiasa disisi walau dlm susah atau senang...walau kite tersalah langkah...walau kite tersalah jalan...seorang sahabat akan cuba membetul dan membimbing kita dari menghukum....jika benar dia seorang sahabat....dia akan sentiasa doakan kita....mmg benar...bg aku tanpa sahabat...kite sukar utk menempuh dugaan dunia ini....kerana mana2 manusia pun perlukan seseorang utk meluahkan dan memberi nasihat...itu guna nya sahabat....

adesss...ape la aku membebel ni....sebenar nye aku takde idea nak tulis ape...tapi sbb berborak kat ym wit someone...yg sentiasa beri semangat dan kata2 nasihat...aku tujukan khas tuk sahabat yg sentiasa dan tak penah jemu memberi nasihat.....thanks sahabat....i lap u la...ur are the champ!!!.....(^_^)

Cookie Monster!!!

Cute!....mmg cute cupcakes ni....hehe...just nak simpan kat sini sbb this picture important to me...hehe...enjoy...pada sape2 yg tau wat cupcakes ni...please info n contact...serius nak tempah!....mesti sedap...nyum2....thanks anta this picture...hargai sgt2....

Kejohanan Silat Remaja dan Kebangsaan Peringkat Perak


Keterujaan mmg megular dlm bdn ni bila melihat aksi rakan2 di arena gelanggang silat olahraga itu hari....peh!!...mane idak nye...aku tiba2 teringin plak nak bermain....hehe..ape kan daya....badan lum ready lagi...tapi insyallah...kan aku tanam azam tuk tahun depan plak....mane tau menang...kalah tue pasti..haha...ape2..ucapan taniah pada rakan2 dan juga rakan2 dari UPSI...kehadiran anda bersama kami disini menyemarakkan lagi semangat....pada abg awie...ehhe...tahun depan cuba lagi...pakai baju wane lain lak...wane pink..hehe..adesss....cam pengantin dah...cume xde pengantin pompuan je....haha....ainul, wan, haris hani, saiful kite traning lagi...cume rugi sgt2 bila ainul terpaksa menarik diri saat final...adess..kecewa rase nya...tapi ape nak buat....medic x bg teruskan atas sbb kecederaan....haris hani....haha..nak wat cam ner...lain kali cuba lagi...so ucapan taniah sekali lagi pada yg berjaya mewakili Perak pada 2-7hb November ni pada yg tidak dpt meneruskan perjuangan...insyallah...umur panjang...tahun depan ada lagi...kite buat yg terbaik.....anak rimau~!!!.....auuumm!!.....

Kota Damansara....

09/10/10 hapi bestday to me! hehe...dah 27thn da...umur makin meningkat...hope kerjaya dan segala2nya juga meningkat...bkn meningkat harga barang yek....kalo itu...bankrup...haha...cerita aritue takde ape pun...x celebrate ape2 pun...just salam n ucap salam hari lahir pada ayah...yup...my ayahanda pun sambut the same day wit me...so agak seronok gak la...sbb sama2 dilahirkan pada tarikh yg same cuma berlainan tahun je...so aritue kami ke Kota Damansara...kerana ingin memenuhi jemputan rumah terbuka disana....bertolak agak petang jaga dari sini....alhamdulillah perjalanan lancar hingga ke hentian Sg. Buluh....

Berhenti rehat disana aku terlihat ade sorang dak pompuan ni dan sorang lagi...maybe adik die kot agak kelam kabut n muka diorg panik abis....aku tanye kat big bos aku aka ayah aku...." ayah, ape hai nye dak pompuan tue....lain je along tgk nye" (sila ckp dlm loghat perak)....ayah aku suruh aku p tanye....dgn perasaaan ingin tahu aku pun mendekati diorg....."nape ni akak?" dengan sepontan dak pompuan tue ckp " encik tolong encik....encik tahu CPR tak?....opah saye encik".....Ya Allah...aku pun seketika panik dan tergamam....serius....waktu tue rase seluruh darah kat badan ni tibe2 je sejat....aku pun mula tgk opah diorg dlm kereta....tak sedarkan diri dan aku lihat mmg tak bernafas....Ya Allah....adik dak pompuan tue pun ade dlm....mula melakukan CPR...aku ingin membantu....cuma dgn memberi panduan....alhamdulillah pergi kursus pertolongan cemas dulu membantu sedikit sebanyak.....dlm selang beberapa set CPR...opah tue mula bernafas....aku pun check nadi....ada tapi lemah....

" just go to hospital...nak tunggu ambulance mmg lambat ".....aku ckp berdasarkan pengalaman....sbb pernah sekali menunggu ambulance dtg....45minit...walaupun ketika tue hospital dan tempat kejadian tak sampai 5km.....ok ok...kembali ke tempat kejadian td....pas aku ckp camtue kat diorg..diorg pun lekas2 anta opah ke hospital..lagipun hospital Sg Buluh mmg berdekatan....so lepas diorg pegi....aku pun tak tau cam ner berita opah diorg tue....hope ok dan selamat....

Dari situ aku n ayah meneruskan perjalanan ke Kota Damansara.....alhamdulillah sampai sane dekat2 10mlm.....peh!!...kenangan ni kat Kota Damansara.....

InterVIEW

Arini ade walk in interview kat ipoh....ingat nak p tapi lepas bedek2 internet check die nye criteria..cancel trus....bak aku ckp aritue....kenapa perlu ade benda ni dlm syarat2....org gemuk malas ke?....umm...kalo perkerjaan yg memerlukan aksi2 hebat...aku paham la...tapi hanya jawatan kerani je deee....umm....tak paham den....ape2 aku redhaaa.......