MaSA


I made this widget at MyFlashFetish.com.



Vacation….i like…

P1080733

“2 hari 1 malam tapi barang2 mcm nak p sebulan”

P1080744

“Satu lori – barang makan dan khemah”

P1080746

“Teratak kami”

P1080753

“I love pantai”

P1080758

“ Grrr….Tanjung Hantu”

P1080761

“Umpan – cacing laut atau umang-umang”

P1080763

“Kerang – nyum2”

P1080748

“Alin – anak sedare yg nakal”

P1080773 P1080774

“ Jo n Atan – sile2 pilih jejake tampan” ^_^

P1080769 P1080768

“Yus n Pejoi(jejaka misteri) – pemancing yg handai”

P1080776

“Mum n Dad – Honeymoon”

P1080777

“One family a lots of smile”

P1080791 P1080790

“Alin pun bershoping”

P1080794

“Angah n her boypren – cepat2 la kawin nyee”

P1080796 

“Walau tak seberape, yg ini pun jadi la”

P1080789

“Mak!! banje kepok”

P1080799 P1080800

“Santai”

P1080795

“Next Chapter”

Alhamdulillah….selamat sudah kami sekeluarga pergi melancong…walau dlm negeri je tapi berbaloi2….sungguh seronok….hilang segala beban dan tension di kepala ni….nampak je pantai…jiwa aku meronta2 nak terjun ke dlm laut….aku mmg suke pantai…yes!…aku sedari aku suke sgt2 pantai bila aku di terengganu awal tahun lalu…jd aku istiharkan pantai adalah tempat kegemaran ku selain dari tilam dlm bili aku….hahaha…..tapi walau dlm seronok2…mlm tu aku dilanda maigrain yg kuat….sampai menagis aku dibuatnya…terima kasih pada Abg Ken sbb selamatkan aku dgn panadolnye…Alhamdulilah…pastu aku ok walau terpakse tidur awal…tapi kul 4 pagi aku terbangun terus menemani Along Joi dan beberapa rakan lagi sedang memancing….cume aku tak lama…sbb effect panadol masih ada…mata pun kelam kejap nak tutupnya….sambung tido….haha….soknya kami terus kemas2….acara shopping plak…aku hanye dpt melihat je..dlm poket pun ade RM5 je..arererere….cam ner nak shopping….menumpang leh laa…ahakz…dpt la aku satu kepok ikan…mak banje…arererere……syukur…..ape2 bercuti mmg sonok!!!!….sila2 lihat gambar kat atas yek…..

3 Sahabat dan lupekan kulit….

Semalam aku duk dikedai…sambil layan teh O ais limau…mate saje aku labuhkan pada kaca televison….rancangan “Bersamamu” sedang berlangsung….tajuknya “3 Sahabat”….mengenai 3 org sahabat yg setia bersama2 mengharungi perit dan gembira…2 org sahabat yg sanggup membuang kesenangan hidup semata2 ingin membantu sahabat yg cacat akibat kemalangan acid…yes!…mmg aku terharu melihat nya…yela…kirenya dlm dunia ni aku sudah tidak lagi dpt melihat perkara2 seperti ini….tapi Allah Maha Besar…masih lagi ade manusia yg berhati mulia seperti mereka….aku kagum…kagum kerana mereka sanggup berhenti kerja..sanggup kemana saja kerana ingin mengubati sahabat mereka…moga byk lagi org seperti mereka….amin!!…

Sebelum ke kedai…aku singgah di rumah seseorg…ingin melihat webcam nye yg tidak berfungsi…lepas aku godam2…alhamdulillah…ok dan 100% berfungsi….blum aku nak mengangkat kaki…aku dijamu hidangan yg sungguh2 sedap…tapi yg special nye ade rendang…”wah!lame along mencari ni” ujar aku pada seseorg tue…lame tak lame la…sbb jd kempunan nye mase aku ke rumah terbuka kak intan hari tue…aku hanye mengadap lemang jagung cicah air oren….haha…jd proses mencari rendang stop semalam….ahakzz….thanks sbb menjamu rendang daging yg begitu sedap…..nyum!!….

Aku menaip entri ni di tempat kerja aku…arini jage outlet di pasaraya TF….sambil menaip..sambil mate tue melihat keadaan sekeliling…yela…aku menjage kedai..kalo asik di depan laptop…abis barang2 kedai di amik org….sambil memandang…aku terlihat satu pasangan kekasih muda yg mmg aku kenali…aku cuba senyum tapi dibalas dgn palingan kepala trus keluar dari pasaraya…peh!…maybe aku ade pernah menyingung perasaan mereka kot….minta maaf jika ada…cuma teringat masa mereka memerlukan bantuan dulu…memerlukan tandatangan dan cop rasmi utk pengesahan masuk ke politeknik….bertungkus lumus aku membantu mereka…dah la last minit punye kerja….terpakse aku turun naik kerana mereka…hehehe….tapi bia la..mungkin ade perkare yg buat mereka begitu….mungkin ade perkare yg aku lakukan menyingung hati dan perasaan mereka….entah la…ape yg penting…KERJASAMA!!…ahakz..teringat plak cite katun wonderpet….arerererere!

For the last time…maybe

Kali ni entri agak personal dan jiwa2 bg aku….tapi ape salahnye kongsi2 ngn kawan2 kan….so…aku cite la kat sini….semalam aku menerima satu sms dari ex…yup from her…bunyi nya “ Abg, arini last day adq kat sini…..” agak kekok juga membaca sms dari dia (yela…dah lame tak menerima sms dari dia)….aku membalas dan akhirnya masing2 bersetuju utk berjumpa….aku pun bergerak ke destinasi rumah sewa nya di Seri Iskandar…walau hari kelihatan mahu hujan….alhamdulillah sampainya aku di sana keadaan mengizinkan aku berjumpa ngn si dia….syukur pada Allah…mungkin Allah juga mengizinkan aku berjumpa ngn si dia wat kali terakhir mungkin….hati di dlm hanya Allah saja yg tau…betapa berdebar nya aku melihat si dia keluar dari rumah….yes!…aku masih menyayangi dia tapi kini aku sudah boleh menerima dia bkn jodoh ku dan dia kini tunangan org…

Kali terakhir mungkin, aku cuba menatap wajahnya puas2…agak lame juga kami berborak…masing dgn cerita masing2…diikutkan hati…tak mahu aku berganjak dari situ tapi hari makin lewat dan si dia mahu bergerak awal esok tuk pergi ke Shah Alam dan selepas itu ke Kuala Terengganu kampung halaman nya…(rindu aku suasana pantai Kuala Terengganu)….maaf pada si dia…aku hanya dpt memberi sekotak cokolat dan doa…moga kerjaya yg baru disana nnt memberi seribu rahmat dan rezeki pada si dia dan bakal suami…gembira melihat si dia bahgia sekarang….alhamdulillah….

P1070486^_^

KaD RaYe!

kad raya copy

9W2 KKX

9w2kkx copy Hobi….tapi lame tak aku gunakan callsign ni….adess..sejak “handie” aku rosak….tak memancar aku….just leh monitor…tapi agak kagum aku mase mula2 meceburi hobi ini….yela…disebbkan hobi ni aku kenal dgn ramai kawan dan diorg semua dari pelbagai bidang…amik exam ramai2…”kalo tak lulus korang kene merangkak dlm longkang ni” ustaz Najdi(9W2DFA) sambil tunjuk kat longkag besar…antara sifu2 yg byk mengajar aku dlm hobi….hobi yg memerlukan lesen dan semangat utk menceburi….sbb ape aku kate semangat…kalo org yg senang berputus asa…mungkin tak sesuai utk ini….perlu exam….perlu study SOP…perlu tau teknikal….ape yg penting…hobi ini byk kelebihan walaupun ramai mengatakan hobi ini merugikan…sbb dgn hobi ini aku senang berkomunikasi dgn rakan2 dan teringat aku mase kereta adik aku rosak di ulu kenas dulu….aku rase tanpa “handie” yg aku sentiasa bwk mungkin sukar utk aku dan adik2 aku keluar dari sane…alhamdulillah rakan RA abg man(9W2MPB) dtg membantu….terima kasih sgt2 budi baik anda amat saya hargai….jd moral dlm cite aku ni….aku ngn kumpul2 duit nak bli “handie” baru….haha…tapi tue laa…impian ade….bile dpt gaji je…tangan ni mula la gatai nak bli mcm2…mcm entri aku bwh ni….mcm2 nak..itu la…ini la…adesss…ni plak nak bli “handie” baru…..ahakz!!…mcm2……

Need….itu ini….

P1070524 Serius……nak sgt bercuti sekarang ni…..ahakz~!!!!nak p tepi pantai….tapi itu la….musim2 ujan ni….nnt duk dlm chalet je laa….so aku tunggu je la 27hb ni…ade family day pun ok….havox jgk nnt….so x sabo plak…tunggguuuu….

Semalam ujan…so selsema aku arini…cume terdetik bile aku duk redah ujan semalam naik nyamuk….aku di hon oleh rakan aku….bile plak aku nak bwk kete ni???….asik redah ujan je…kalo x basah tak pe lak…ni BASAH!….yg tak best nye…esok nye kompom x demam mesti selsema….kasut abis…p keje pakai selipa….nyaris la boss paham n ok..cume tak etika la…duk keje pakai selipa…so nak kasut satu lagi….arerere…jadi…musim ujan ni duk mengidam mcm2 lak….kasut la..kete la….mcm2…ape2…tunggu la bulan depan….ade duit..leh cita…xde duit..duk diam je……ahakz!!!!

Silat…..Kepci!!!

Hehe…sebenarnye xde kaitan pun silat dan kepci(kfc)….saje je gatai letak entri cam tue….alhamdulillah….arini 13 Nov….gelanggang silat tuk sesi 2010 telah ditutup…insyallah sesi 2011 plak…beri laluan utk para pesilat bercuti dan beriadah bersama keluarga….utk pesilat2 yg menhadapi spm….moga berjaya tepuh ujian hidup….arerere…..

Dlm duk lepak2 panggilan call dari ain…waa…lame nye tak dgr cite ain…rindu lor….” along kat ner?”….aku bgtau la aku kat Tmn O ngn kawan2…” jap g ain sampai “…..dlm beberape minit si comel yg aku rindu2 pun sampai..eheh…” senyap je?..apesai haaaa?”….jwapan die senyum…arerere….kalo korang tgk mesti cair nye….hehe….” ade barang nak bg kat along “ ….wah!….rupe2 nye kepci….arerere….hehe…rezeki….thanks ain….sungguh sedap kepci ain banje kat along….hargai sgt2…yela..walau ia hanye kepci….tapi ia dtg dari ain…so plus plus lak sedap nye….(puji lebih2….nnt dpt kepci lagi)….hehehe…..

arerere….sok keje…ahad keje….adess….malas nyeeeeeee

Promo!!….

 promo2 promo1

Windows Live Writer….senang sungguh!!!!!!!!!!!!

Jalan2 ke sana sini…..singgah jap kat blog QueenIzyan….entri yg terbaru die ckp senang senang lagi senang…..check la ape yg senang nyee…..rupe2nye digunakan Windows Live Writer tuk tulis blog….waah!!…aku pun gatai la check lappy….rupe2nya ada laaa…ahakz!…dah nak 2tahun pakai lappy ni…baru arini aku tau ade software ni…..dem!!….mmg jahil jgk aku ni…..hahaha….thanks to QueenIzyan kerana memberi panduan baru tuk saya….ahakz!!!….sonok nyeee…..

senang

kan senang….nak masuk picture pun….drag n drop je…..clik sane sini…so…mase offline pun leh tulis2….yela..selalunya kene on9 bukak blogger nye web….masuk sane sini….kene ade internet yg stabil…baru leh tulis2….sekarang ni…senang je….offline pun leh tulis…save…bile ade internet….trus je upload kat blog….sbb die link terus ke kite nye blog….sungguh senang….betul laa….ahakz!!…..nnt saya banje awk Kepci ok….kalo jumpe…huhu……….

Catatan abg Jonni....Blog....

Dlm aku check2 Fb, email dan blog....blog aku di komen oleh seseorang....1st time aku dikunjungi oleh beliau rasenye....yg menarik nya...aku trus clik ke blog beliau...benda pertama aku lihat....lukisan beliau sungguh menarik....peh!!...alangkah aku boleh melukis begitu...ahakzz!!....ape aku nak share kat blog ni.....sile2 clik....menarik....serius saye suke!...hehe

ahad......ape nak buat!

ummm....hari dah kul 12 tepat tengahari....dem!...serius aku bosan duk umah ni....pagi tadi kaco dak kecik alin tue tido..sekarang da merengek2 ngn mama die...ahakz....sorry alin...ur uncle along bosan...so alin jd mangsa....ahakzz....ok ok...rasenye petang ni nak p taman botani la...org kate sane permandangan die best....so lets jummmm.....bwk kamere digital...bkn dslr yek...org tak mampu....umm.....pancing ikan kat situ boleh ke??.....hehe...adess...mood bosan dtg lik......jum golek2.....